Γκαγκάτσης: Οι στόχοι του ΠΑΟΚ, το γήπεδο και οι δικαστικές αποφάσεις

14:38 5/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τοποθετήθηκε στη σημερινή (5/6) Γενική Συνέλευση των μετόχων του συλλόγου για όλα τα “καυτά” θέματα που αφορούν το “δικέφαλο του Βορρά”.

Για την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών, την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ, που περιλαμβάνει το όνειρο του νέου γηπέδου, καθώς και για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν διαμορφώσει μία νέα

κατάσταση τοποθετήθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ομάδας.

“Ο ΠΑΟΚ δεν αγόρασε αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έβγαλε μια στημένη ΕΕΑ είναι διαφορετικό από ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα και εκεί, ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε. Τα ίδια που είπα στο Open, ισχύουν και τώρα. Τα δικαστήρια εδώ, δε μπήκαν ποτέ στην ουσία της υπόθεσης. Ο λόγος που δε μπήκαν είναι ότι διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάξω λέξη από όσα είπα τότε. Κάναμε, εκ νέου, καταγγελία για χειραγώγηση” είπε αρχικά ο κ. Γκαγκάτσης και συνέχισε μιλώντας: 

Για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση που επικρατεί: “Την τελευταία τριετία έχουν αλλάξει αρκετά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήρθαν οι ξένοι διαιτητές, υπάρχει το VAR… Μπαίνουμε στο γήπεδο χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας τον διαιτητή. Όταν επήλθε η ισορροπία, πήραμε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και μας έκλεψαν κι ακόμη ένα πρωτάθλημα. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ο κ. Σαββίδης έχει συμβάλλει στην εξυγίανση. Όταν βλέπουμε μία ομάδα να επιτίθεται σε φορείς επειδή επήλθε ισορροπία, τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι συμβαίνει”.

Για το Financial Fair Play: “Δεν ξέρω για τη Μάντσεστερ Σίτι. Είπα για το FFP ότι δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα υπάρξει ελάφρυνση, αλλά επίσημα, δε γνωρίζουμε ακόμα κάτι. Δεν ξέρουμε καν πότε θα γίνουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Μετά τη μη είσοδο μας στους ομίλους, επιβαρύνθηκε η κατάσταση”.

Για τη Νέα Τούμπα: “Όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, τότε θα ειπωθεί. Πάντα θα υπάρχουν γραφειοκρατικές δυσκολίες. Πολλοί δε θέλουν να κάνει γήπεδο ο ΠΑΟΚ, για να μη δυναμώσει ακόμη περισσότερο”.

Για την επόμενη ημέρα: “Δε θα είναι εύκολη η επόμενη ημέρα, για αυτό κάναμε και τις μειώσεις στα συμβόλαια. Δεν ξέρουμε πόσος κόσμος θα μπορεί να μπει στο γήπεδο τη νέα χρονιά. Τα έσοδα είναι μειωμένα. Όλοι θα μειώσουν το μπάτζετ τους κι εμείς το ίδιο. Υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτό. Παντού γίνονται μειώσεις στα συμβόλαια, αλλά είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις.

Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Από τον Γενάρη και μετά έγινε μείωση στη φορολογία των συμβολαίων, αλλά δε λύνονται έτσι όλα τα προβλήματα. Οι ομάδες ποντάρουν στα έσοδα της Ευρώπης κι εμείς χάσαμε 10 εκατ. μόνο από αυτό τα τελευταία χρόνια. Για το γήπεδο προσπαθούμε. Θα απογειωθούμε όταν θα γίνει. Δε το θέλουν αυτό πολλοί. Ο κ. Σαββίδης θέλει και προπονητικό κέντρο”.

To άρθρο Γκαγκάτσης: Οι στόχοι του ΠΑΟΚ, το γήπεδο και οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα