Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο φοράει τα… γορτινά του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!
Με αφορμή τις ημέρες αυτές, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της αρχαίας τέχνης συμμετέχοντας σε δημιουργικές δραστηριότητες και παρακολουθώντας αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες. Η αρχή γίνεται με τη συναυλία των Χριστουγέννων, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται μετά την Πρωτοχρονιά.
ΠαρασκευήΗ ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα γεμίσει το χώρο του Μουσείου με γνωστές μελωδίες και κάλαντα από τους σπουδαστές πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού (τάξη της Αγάθης Λεϊμονή). Θα παίξουν οι πιανίστες Γαβαλάς Λευτέρης, Γεωργάκη Δάφνη, Κουναδίνη Αναστασία, Κρητικός Δημήτριος, Νικολόπουλος Στέφανος, Παπαδοπούλου-Πανταζοπούλου Ειρήνη, Φαραντάκη Σήλια. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο.
Εκδήλωση στο Καφέ του Μουσείου για την έκθεση «Οι Σκαπανείς» του Μηνά Μαυρικάκη
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στο Καφέ του ΜουσείουΟ καλλιτέχνης, η επιμελήτρια της έκθεσης και αρχαιολόγοι του Μουσείου παρουσιάζουν στο Καφέ του Μουσείου την έκθεση «Οι Σκαπανείς» και συζητούν με τους επισκέπτες για το εμβληματικό έργο των πρωτοπόρων της ελληνικής αρχαιολογίας, η έρευνα των οποίων συγκρότησε τις συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας.
Η συμμετοχή στην παρουσίαση δεν απαιτεί την προμήθεια εισιτηρίου
Το εορταστικό Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας προσκαλούν σε μια έκτακτη παρουσίαση του Αθέατου Μουσείου, της δράσης που εδώ και χρόνια φέρνει στο φως άγνωστες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.
Με αφορμή τους δύο Μικρούς μαρμάρινους Έρωτες από τη Σμύρνη, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα γλυπτικά εργαστήρια της Μικράς Ασίας, θα μάθουν για το χρονικό των ελληνικών ανασκαφών στην τριετία 1919-1922 και για την τύχη των αρχαιοτήτων στις μέρες της Καταστροφής. Στην παρουσίαση αυτή, το Αθέατο Μουσείο θα διατρέξει τους αιώνες και θα μιλήσει για την καλλιτεχνική μετουσίωση των μαρμάρινων Ερώτων στους Αγγέλους της Θείας Γέννησης.
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δύο μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη. Μαρμάρινα αγαλμάτια Ερώτων από τη διακόσμηση πολυτελούς σαρκοφάγου του 2ου αι. μ. Χ. / Πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ΑΠΕ – ΜΠΕ
Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιάΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 4 και 5 Ιανουαρίου 2023. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 για παιδιά 6 έως 8 ετώνΕκπαιδευτικό πρόγραμμα με εικαστικό εργαστήρι για τα αρχαία παιχνίδια.
Φέτος τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Αρχαία Παιχνίδια και σε εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στη Συλλογή των Αγγείων με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Στο εικαστικό εργαστήρι θα κατασκευάσουν με την καθοδήγηση της εικαστικού του Μουσείου, τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τα σχετικά εκθέματα.
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00.
Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20.
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 για παιδιά 9 έως 12 ετώνΕκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στο μυκηναϊκό παλάτι» με εικαστικό εργαστήρι.
Οι μικροί μας φίλοι θα εξερευνήσουν τη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου και θα μάθουν για τον μυκηναϊκό πολιτισμό και τους Μυκηναίους στις διάφορες πτυχές της ζωής τους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων και με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά, εμπνευσμένα από τα εκθέματα, θα φτιάξουν τα δικά τους έργα.
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00.
Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20.
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Έναρξη δηλώσεων: 22 Δεκεμβρίου 2022. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856 και 4889.
To άρθρο Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στα ΑΤΜ 4 αυξήσεις για συντάξεις και δημόσιο [πίνακες]
- Ο Μητσοτάκης… δεν παίζει τον Ερντογάν, η Brown παίρνει τα χρυσά οικόπεδα της Βουλιαγμένης και τρεις εφοπλιστές πουλάνε μια τράπεζα
- Ποιος γιορτάζει σήμερα 22 Δεκεμβρίου
- Κρύος ιδρώτας: Τα 6 κρυμμένα θέματα υγείας που έχουν όσοι μουλιάζουν τη μπλούζα τον χειμώνα
- Οικογενειακή τραγωδία: 29χρονος ομολόγησε ότι χτύπησε μέχρι θανάτου την 60χρονη μητέρα του
- Ηράκλειο: «Έστειλαν» 26χρονη στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό σε πάρκο
- Γιατί οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι την… Κίναρο
- Τέλη κυκλοφορίας 2023: Η επίσημη ημερομηνία παράτασης για πληρωμή
- Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Με κουζινομάχαιρο σκότωσε ο 29χρονος τη μητέρα του
- Βασίλης Σπανάκης: «Άνοιξαν» το αυτοκίνητό του στη Νέα Σμύρνη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022
- Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένοι οι γείτονες της 60χρονης που δολοφονήθηκε από το γιο της - «Ακούσαμε φωνές»
- «Γρίφος» η ημερομηνία των εκλογών - Οι εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το άνοιγμα προς το «κέντρο»
- Στέλιος Κρητικός: Εκ του αποτελέσματος είχα δίκιο για τον Μάρκο Σεφερλή
- Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία «σκαρφαλώνει» – Πού θα υπάρχει παγετός
- Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
- Η Εύα Καϊλή μαθαίνει σήμερα το αν θα παραμείνει στη φυλακή για το «Qatar Gate»
- Παίδων Αγία Σοφία: Εκατοντάδες παιδιά στη λίστα για χειρουργείο – Με το «σταγονόμετρο» οι επεμβάσεις
- Τα φαβορί παίρνουν ήδη θέση για τα βραβεία Όσκαρ
- Γουατεμάλα: Μικρό αεροπλάνο κουβαλούσε… 950 κιλά κοκαΐνη – Μάχη με το στρατό και 5 τραυματίες

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
- Φοροδιαφυγή: Eστιατόρια και κέντρο διασκέδασης κέρδισαν 1.125.000 € με 150.000 αποδείξεις που δεν έκοψαν
- Βενεζουέλα: Εγκετέλειψαν τον Γκουαϊδό και όσοι τον στήριξαν – Του ζητούν να διαλύσει τη «μεταβατική κυβέρνηση»
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε συμφωνία για την πιο δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ
- Τραυματίστηκε σε ουκρανικό βομβαρδισμό στο Ντόνετσκ ο πρώην αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν
- Διέρρηξαν το αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη στην Νέα Σμύρνη
- Λαϊκό Λαχείο: Χριστουγεννιάτικη κλήρωση με εγγυημένο έπαθλο 2.000.000 ευρώ και μεγάλα κέρδη
- Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένοι οι γείτονες της 60χρονης που δολοφονήθηκε από το γιο της - «Ακούσαμε φωνές»
- Ταξίδι στην ελληνική γη: Τέσσερα γραφικά χωριά σε περιμένουν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαρία Κορινθίου για την κόρη της: «Η απότομη αλλαγή της από κορίτσι σε νεαρή γυναίκα, με έχει κολλήσει στον τοίχο»
- Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 78χρονου ψαρά - Βρέθηκε ανοιχτά του Πόρου
- Τραγωδία στη Λάρισα: Γυναίκα πέθανε στο αυτοκίνητο, ήταν μαζί της ο εγγονός και η κόρη της
- Στο νοσοκομείο 26χρονη μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε πάρκο
- Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που δολοφόνησε την μητέρα του
- Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Ο «πορφυρογέννητος» στηρίζει την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης απο συμμορία ανηλίκων, τι καταγγέλλει μητέρα
- Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι κάτοικοι – Χωρίς νερό από… χθες
- Γουατεμάλα : Αναχαιτίστηκε αεροσκάφος με 950 κιλά κοκαΐνης
- Ντονιέτσκ: Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν τραυματίζεται σε ουκρανικό βομβαρδισμό