Γιώργος Μπαρτζώκας: Η απέναντι πλευρά έχει φαγωθεί να φύγω – Ο Πετρούσεφ δεν θέλει να είναι στον Ολυμπιακό
Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “BIG 4” του “SPORT24.gr” και μίλησε για όλους και για όλα.
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη στοχοποίηση που έχει δεχθεί “από την απέναντι πλευρά”, υπογραμμίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα υποστηρικτικός προς αυτόν.
Ακόμα, ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε για στις αντιδράσεις που είχε ο ίδιος όταν δεχόταν προκλήσεις από ανθρώπους που κάθονται στα court seats. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε επίσης στην ανανέωση του συμβολαίου του Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά και την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ, τονίζοντας ότι ο Σέρβος δεν θέλει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ενώ στάθηκε και στη συμπεριφορά του παίκτη, μετά την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ από τους Πειραιώτες.
Τα χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του κόουτς του Ολυμπιακού:Για την στοχοποίηση που έχει δεχθεί: “O Ολυμπιακός είναι τόσο υποστηρικτός σε όλα που δεν μπορώ να βρω πουθενά στον κόσμο καλύτερο περιβάλλον. Αυτό που γενικά έχει περάσει απέξω είναι επειδή έχω στοχοποιηθεί από την “αντίθετη” πλευρά, μέσω κάποιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχονται από εκεί και αυτό μεταφέρεται στην ουσία στο ΟΑΚΑ.
Το έχω αναλύσει στο μυαλό μου και μου το έχουν πει και κάποιοι καλοί φίλοι: καταρχήν είμαι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αυτή τη στιγμή είμαι πεντέμιση χρόνια και είχα ακόμη δύο πιο πριν. Επειεδή για κάποιο λόγο γνωρίζουν ότι στον Ολυμπιακό εκτός από επαγγελματίας είμαι συναισθηματικά δεμένος γιατί είμαι φίλαθλος της ομάδας από παιδί, αυτή τη στιγμή στην ουσία είμαι το πρόσωπο του Ολυμπιακού. Στο παρελθόν ίσως ήταν κάποιος άλλος.
Αυτή τη στιγμή φάνηκε ότι εγώ ήμουν το πρόσωπο, σαν να εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό. Έχω την άποψη ότι υπάρχουν Ολυμπιακοί και αντιολυμπιακοί και όταν υπάρχει κόντρα ποδοσφαιρική με μεγάλους συλλόγους, με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, στο μπάσκετ μεταφέρεται σε ένα πρόσωπο πιο ευάλωτο γιατί είναι στο παρκέ εκεί μπροστά μας, δεν είναι στα γραφεία, είναι στο παρκέ, μπορεί να είναι ένας παίκτης ή προπονητής.
Και αυτοί που πηγαίνουν εκεί ίσως σκέφτονται “το μίσος που έχουμε για τον Ολυμπιακό να το βγάλουμε σε αυτόν”, αυτή είναι η διαπίστωσή μου. Έχουν φαγωθεί να φύγω”.
Για το πως λειτούργησε ο Ολυμπιακός στους τελικούς της GBL: “Η συνεργασία όλων των πλευρών ήταν αυτό που άλλαξε την κατάσταση. Δεν θα μιλήσω για τον κύριο Γιαννακόπουλο, έχει μια πρακτική, έναν τρόπο που συμπεριφέρεται και πράττει. Εγώ είμαι προπονητής, εκείνος είναι πρόεδρος, δεν θέλω να σχολιάσω.
Για το πώς εμείς λειτουργήσαμε, ήταν πάλι μια συνεργασία. Από την κορυφή, η οποία είναι οι κύριοι Αγγελόπουλοι, που μίλησαν ξανά πραγματικά υποστηρικτικά στην ομάδα, αλλά και έντονα. Δηλαδή ότι “σε αυτή την ομάδα πάντα οι πρόεδροι και ο προπονητής θα είναι στο στόχαστρο, οι παίκτες μέχρι ένα δίωρο” και ότι “κοιτάξτε, εμείς είμαστε μαζί σας, πιστεύουμε σε εσάς”.
Έγινε μια κουβέντα που νομίζω ότι καλό είναι να πω τη γενική εικόνα της, αλλά να μην πω λεπτομέρειες. Έγινε μια ομιλία από τον Χρήστο Μπαφέ στην ομάδα, έγινε μια κουβέντα και από τον Νίκο Λεπενιώτη για το τί εκφράζει ο Ολυμπιακός και τι πιστεύουμε εμείς, ποιά είναι η φιλοσοφία μας.
Φυσικά έγιναν και πολλές ιδιωτικές συνομιλίες με τους παίκτες, και με τους σημαντικούς στα αποδυτήρια και με τους λιγότερο σημαντικούς και το εννοώ με βάση την εμπειρία και τα χρόνια τους. Δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να μας συσπειρώσουν οι δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου για αυτό το αποτέλεσμα. Ή ότι την ώρα του αγώνα με αυτά που έγιναν είπαμε “πάμε να παίξουμε πιο γερά”.
Όλο αυτό ξεκινάει από τον κόσμο, όταν μπήκα μέσα στο γήπεδο και έγινε αυτό αυτομάτως όλοι κατάλαβαν ότι όλη η ομάδα είναι στην ίδια σελίδα. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο η πρακτική του προέδρου του Παναθηναϊκού”.
Για τις αντιδράσεις της εξέδρας: “Δεν με ενοχλεί ένα σύνθημα στην κερκίδα, δεν έχει σημασία. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι στα courtseats υπάρχει άλλος κανονισμός. Πρέπει να έχουν συγκεκριμένη συμπεριφορά. Είναι οι μεγαλύτεροι αλητήριοι, τους βλέπεις στο μισό μέτρο. Υπάρχουν θέσεις διαρκείας των αντιπάλων ανάμεσα στον πάγκο και τη γραμματεία και ακούν ακριβώς τι μπορώ να λέω στο time out.
Αν κάποιος από αυτούς είναι ανεξέλεγκτος, δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Θυμάμαι ένα χιουμοριστικό ήμουν στη Χίμκι και παίζαμε στο Μιλάνο, ήταν δύο πολύ καλοντυμένοι κύριοι είχαν σηκωθεί όρθιοι, μπήκαν ανάμεσά μας και κοιτάγανε. Ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν, συγγνώμη νομίζαμε ότι μπορούμε να έρθουμε και να δούμε. Το να είναι ο άλλος απέναντί σου, να είσαι πίσω 20 πόντους και να παίρνει Face Time τον φίλο του και να λέει «κοίτα τον μαλάκα», νομίζω κανείς δεν μπορεί να το δεχθεί τόσο εύκολα.
Όταν κάποιος με υποβιβάζει σαν άνθρωπο, με υποτιμά, με βρίζει χυδαία ελπίζοντας ότι εγώ δεν θα του απαντήσω, γιατί φοράω ένα κοστούμι και είμαι προπονητής. Το έχω κάνει, βέβαια μετά το μετανιώνω αλλά το έχω κάνει. Με τα χρόνια το κάνω λιγότερο και τώρα δεν το κάνω καθόλου“.
Για το νέο συμβόλαιο του Μιλουτίνοφ: “Όχι εγώ δεν μίλησα με τον Μιλουτίνοφ, μίλησε η διοίκηση. Ο Νίκολα είναι ένα παιδί που παίζει, επειδή ξέρετε η λέξη φιλότιμο είναι ελληνική, παρότι Σέρβος, παίζει με φιλότιμο. Έχω δει κι άλλες περιπτώσεις από την ίδια χώρα, που μπροστά στο συμφέρον τους δεν κάνουν τίποτα. Ο Μιλουτίνοφ είναι ευαίσθητος, δένεται με το περιβάλλον, παίζει με φιλότιμο, παίζει τραυματίας ας πούμε. Νιώθεις ότι συμπορεύεσαι μαζί του. Εγώ δεν έκανα κάποια κουβέντα, αλλά υπάρχει προφανώς η διοίκηση.
Εγώ τον είδα (σσ. που αντέδρασε σε ένα time-out στον Game 1 των τελικών). Δεν είχε πάρει την μπάλα από τον Ντόρσεϊ. Είχε κλειδώσει έναν παίκτη και δεν είχε πάρει την μπάλα από τον Ντόρσεϊ. (Αισθάνθηκε) πιο πολύ ότι δεν θέλει να χαλάσει την ομάδα, αλλά πάει να το κάνει με την αντίδρασή του. Αλλά ήταν πιο πολύ ιδιαίτερη βραδιά, που ξαναλέω, δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο. Ήταν όλα χάλια.
Όχι μόνο εκείνη τη στιγμή, επειδή δεν του έδωσε ο Τάιλερ την μπάλα. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε. Την είδα μετά στο VIDEO. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού αυτά τα 5 μισή χρόνια και μία από τις χειρότερες από ομάδες μου, που δεν ήθελε να παίξει ο ένας για τον άλλο, να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, που ήταν όλοι όρθιοι στην άμυνα. Κι αυτό άλλαξε και ξαναγίναμε η κανονική ομάδα μας”.
Για τον Πετρούσεφ: “Ο Πετρούσεφ ανήκει σε αυτούς που δεν θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό. Ο Φίλιπ είναι τρομερά ταλαντούχος παίκτης. Κατά τη δική μου άποψη είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε, μπορεί να παίξει και στο τέσσερα και στο πέντε και να ανοίξει το γήπεδο με το σουτ του, είναι καλός στο ριμπάουντ, είναι καλός στο τρανζίσιον, μπορεί να παίξει και πλάτη.
Δηλαδή είναι ένα πλήρες πακέτο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήρθε στα μέσα της χρονιάς φοβερά απογοητευμένος πέρσι, γιατί δεν είχε ρόλο στην Αμερική, σε κακή σωματική κατάσταση. Του πήρε ένα δίμηνο, όπου έπεσαν όλοι πάνω του, ατομικοί προπονητές, ομαδικοί, γυμναστές, βάρη, φυσιοκοθεραπευτές. Ήρθε σε καλή κατάσταση, κάποια στιγμή έδειξε δείγματα του ταλέντου του, γιατί το ταλέντο που βλέπεις είναι ένα άλογο που βλέπεις να τρέχει μέσα στο γήπεδο.
Στους τελικούς έπαιξε χάλια. Όταν χτύπησε ο Φαλ ήταν σαν να έχει σβήσει η χρονιά για αυτόν.
To άρθρο Γιώργος Μπαρτζώκας: Η απέναντι πλευρά έχει φαγωθεί να φύγω – Ο Πετρούσεφ δεν θέλει να είναι στον Ολυμπιακό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτή είναι η συμμορία που έκλεβε πολίτες μετά από μεγάλες αναλήψεις σε ΑΤΜ
- Εφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Γιουλάκη
- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα παιδιά στον Άραχθο – Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά τους
- Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη
- Αχαρνών: Παραδόθηκε ο 33χρονος που ξυλοκόπησε τον υπάλληλο καθαριότητας
- Μαρία Αναστασοπούλου: Ο γάμος, η ψυχανάλυση και ο Άρης Πορτοσάλτε
- Ι. Παπαφλωράτος στο Πρώτο για Μέση Ανατολή: Πρέπει να καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια η διεθνής διπλωματία να περιορίσει την εξάπλωση (audio)
- Αγνώριστος ο Χένρι Καβίλ στο Φεστιβάλ της Ταορμίνα – Δείτε την αλλαγή στα μαλλιά του
- Ισραήλ: Κλείνει τις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα
- Γιατί προσγειώθηκε το ισραηλινό προεδρικό αεροσκάφος «Wings of Zion» στην Αθήνα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Γιώργος Μπαρτζώκας: Η απέναντι πλευρά έχει φαγωθεί να φύγω – Ο Πετρούσεφ δεν θέλει να είναι στον Ολυμπιακό
- Ιράν: Ο έλεγχος του Κόλπου του Ορμούζ και ο κίνδυνος μπλόκου στο 20% των παγκόσμιων ροών πετρελαίου
- Ινδία: Φοιτήτρια έχασε την πτήση της Air India για 10 λεπτά – «Με έσωσε η κίνηση»
- Ford: Transit Connect και σε νέα plug-in hybrid έκδοση
- Big Brother: Τρεις συγκάτοικοι θα βγουν απόψε υποψήφιοι προς αποχώρηση – Η Φένια προσεγγίζει την Χριστίνα
- Άραχθος: Οι γονείς και των δυο παιδιών που είναι εγκεφαλικά νεκρά δωρίζουν τα όργανά τους
- Το Ισραήλ κλείνει τις πρεσβείες του σε όλον τον κόσμο μετά την επίθεση στο Ιράν
- «Ο γιατρός»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τη νέα σεζόν στον Alpha και καθηλώνει
- Κατερίνα Γιουλάκη: Οι ρόλοι στην τηλεόραση και οι ταινίες που την καθιέρωσαν στον ελληνικό κινηματογράφο
- Πέτρος Φιλιππίδης: Τέθηκε θέμα διακοπής ή αναβολής για να εξετάσει η αστυνομία μηνύματα σε κινητό καταγγέλλουσας

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Γιώργος Μπαρτζώκας: Η απέναντι πλευρά έχει φαγωθεί να φύγω – Ο Πετρούσεφ δεν θέλει να είναι στον Ολυμπιακό
- Ford: Transit Connect και σε νέα plug-in hybrid έκδοση
- «Ο γιατρός»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τη νέα σεζόν στον Alpha και καθηλώνει
- Η κρίση στη Μέση Ανατολή δοκιμάζει την παγκόσμια φήμη του δολαρίου ως «καταφύγιο»
- Πέτρος Φιλιππίδης: Τέθηκε θέμα διακοπής ή αναβολής για να εξετάσει η αστυνομία μηνύματα σε κινητό καταγγέλλουσας
- Big Brother: Τρεις συγκάτοικοι θα βγουν απόψε υποψήφιοι προς αποχώρηση – Η Φένια προσεγγίζει την Χριστίνα
- Ο Άρης θα κάνει πρόβα τζενεράλε με την Ανόρθωση πριν τα προκριματικά στο Conference League
- Ινδία: Φοιτήτρια έχασε την πτήση της Air India για 10 λεπτά – «Με έσωσε η κίνηση»
- Έκκληση για συμβατό δότη μυελού των οστών για 11χρονη – Κύμα συμπαράστασης στα social media
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ερντογάν κατά Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν: Κατάφωρη πρόκληση - Απειλείται η παγκόσμια ασφάλεια
- Άραχθος: Αγωνία για τα δύο παιδιά που παρασύρθηκαν απο τα νερά
- Γ. Γεραπετρίτης: Εάν απαιτηθεί θα υπάρξει και σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες του Ιράν και της ευρύτερης περιοχής
- Το Ιράν αποσύρεται επισήμως από τις συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ – Επικοινωνία Νετανιάχου με Τραμπ και Πούτιν σήμερα
- Στην Αθήνα το αεροσκάφος του Νετανιάχου
- Στους 78 οι νεκροί απο τις ισραηλινές επιθέσεις
- Σπουδαία νέα για σπάνιες πηγές στη Χαλκιδική – Μοναδικό μέρος, πού βρίσκεται
- Αναστασοπούλου για Πορτοσάλτε: «Έχω αισθανθεί να με παίρνει και εμένα η μπάλα για τις απόψεις του»
- Eurovision 2026: Άμεσες οι κινήσεις της ΕΡΤ για τον εθνικό τελικό - Οι σκέψεις για Ημιτελικούς