Γερμανία: Σβήνουν οι ελπίδες για άρση μέτρων λόγω της εκθετικής αύξηση των κρουσμάτων

12:26 19/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο αριθμός των μολύνσεων από το νέο κορονοϊό αυξάνεται εκθετικά στη Γερμανία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας ματαίωσε τις ελπίδες για περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να βρεθεί το Πάσχα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόταν τα Χριστούγεννα,

δήλωσε ο αντιπρόεδρος του RKI, Λαρς Σάαντε. «Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους», προειδοποίησε ο Λαρς Σάαντε.

Click4more: Στη δίνη του κορονοϊού η Γερμανία: 17.482 κρούσματα και 226 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε την Παρασκευή (19/3) πως η αύξηση των μολύνσεων μπορεί να σημάνει την εκ νέου επιβολή περιορισμών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. «Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημάνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος τις επόμενες εβδομάδες. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Σβήνουν οι ελπίδες για άρση μέτρων λόγω της εκθετικής αύξηση των κρουσμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα