Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Καρλ Λάουτερμπαχ – Ικανοποίηση και για το έργο του Όλαφ Σολτς

14:55 7/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία είναι ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο υπουργός Υγείας της χώρας που ανήκει στο πλειοψηφικό κόμμα της κυβέρνησης, των Σοσιαλδημοκρατών ενώ στην ίδια δημοσκόπηση, οι περισσότεροι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την τακτική δημοσκόπηση Deutschlandtrend για λογαριασμό του πρώτου

καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD της Γερμανίας, ο Καρλ Λάουτερμπαχ συγκεντρώνει 66% θετικές γνώμες, ενώ ακολουθούν ο Όλαφ Σολτς με 60% και ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) και υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ με 49%.

Ακολουθούν, στην 4η θέση ο συμπρόεδρος των Πρασίνων και υπουργός Οικονομίας με 48%, στην 5η ο νέος συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ με 34% και την 6η θέση μοιράζονται με 32% ο νεοεκλεγείς αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Υπενθυμίζεται πως ένας από τους λόγους που ο Όλαφ Σολτς επέλεξε τον Καρλ Λάουτερμπαχ ως υπουργό Υγείας, εκτός από το ότι είναι διακεκριμένος επιδημιολόγος, ήταν και η δημοσιότητα που έχει λάβει τον καιρό της πανδημίας με τις εκκλήσεις του στους πολίτες της Γερμανίας.

Ακόμη, στην ίδια έρευνα δηλώνουν «ικανοποιημένοι» και «πολύ ικανοποιημένοι» από το νέο Καγκελάριο οι πολίτες σε ποσοστό 60%. Συγκριτικά, την αντίστοιχη περίοδο του 2005, η νεοεκλεγείσα τότε Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συγκέντρωνε θετικές γνώμες 59%, ενώ ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τον Ιανουάριο του 1998 56%. Από την κυβέρνηση συνολικά ωστόσο «ικανοποιημένοι» και «πολύ ικανοποιημένοι» δηλώνουν σήμερα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46%.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιαζόμενο περιορισμό της διάρκειας της καραντίνας για επιβεβαιωμένα κρούσματα και για άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, το 67% των Γερμανών συμφωνεί με το μέτρο, ενώ λανθασμένο το θεωρεί το 27%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Καρλ Λάουτερμπαχ – Ικανοποίηση και για το έργο του Όλαφ Σολτς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα