Γερμανία: Άλλα 2.500 κρούσματα κορονοϊού και 12 θάνατοι

08:03 1/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.503 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 291.722, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 12 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 9.500 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Στην “μαύρη λίστα” το Βέλγιο

Την ίδια ώρα το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο,  εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά «μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό» σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις «επικίνδυνες περιοχές».

click4more: Ινδία: 86.821 κρούσματα κορονοϊού και 1.181 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει σχετικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από «επικίνδυνη περιοχή», εφόσον είχε βρεθεί εκεί για «μη απαραίτητο» λόγο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εργατολόγο Φίλιπ Κούρι, κάτι τέτοιο νομικά είναι αμφισβητήσιμο, ενώ ο «αόριστος» όρος «μη απαραίτητο ταξίδι» θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διευκρίνιση απαιτείται ακόμη, εξήγησε ο γερμανός νομικός, σχετικά και με το εάν και κατά πόσον ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, εφόσον η αποζημίωση έχει ακυρωθεί από το κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Άλλα 2.500 κρούσματα κορονοϊού και 12 θάνατοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Άλλα 2 500,germania, alla 2 500