Πανικός στην Γερμανία από την επίθεση με δεκάδες τραυματίες: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Έσση!

16:38 24/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Πανικός στην πόλη Volkmarsen της Γερμανίας.

Tουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, αφού ένα όχημα έπεσε πάνω σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκσμάρζεν στη δυτική Γερμανία, έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη.

Ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά.

Η αστυνομία απέφυγε να πει εάν πρόκειται για ατύχημα

ή μια εσκεμμένη επίθεση. Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ενώ επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο, μια Mercedes σε γκρι μεταλλιζέ χρώμα, πάνω στο πλήθος.

Διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα, που κείτονταν στο έδαφος, σε αυτό το χωριό με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης.

A car smashed into a crowd during the Monday procession at a Carnival Parade in #Volkmarsen, #Germany. At least 15 people injured including children. Local media report pic.twitter.com/69Zq3KyCIR

— NIN 24×7 (@NIN24x7News) February 24, 2020

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ, το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος γύρω στις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας) και πιθανότατα στόχος του δράστη ήταν τα μικρά παιδιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Έσσης ακυρώθηκαν ως προληπτικό μέτρο, μετά το περιστατικό στο Φολκμάρσεν.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου, με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Car drives into carnival crowd during parade in Germany https://t.co/QpsShVAyVv

— The Independent (@Independent) February 24, 2020

#BREAKING: At least 15 injured after car rams into crowd at a Carnival Parade in Volkmarsen, Germany.

— UA News (@UrgentAlertNews) February 24, 2020

BREAKING: Car plows into crowd in German town of Volkmarsen, injuring at least 15 people – HNA

— BNO News (@BNONews) February 24, 2020

 

To άρθρο Πανικός στην Γερμανία από την επίθεση με δεκάδες τραυματίες: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Έσση! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα