Γεραπετρίτης: Μέσα στο μήνα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου στην Ελλάδα (video)

09:55 1/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Τον Δεκέμβριο θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο MEGA.

Ο Υπουργός επικρατείας τόνισε πως ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής, ωστόσο θα υπάρξειεκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ώστε να κάνουν όλοι το εμβόλιο.

“Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Πρέπει να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα

ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, και της Pfizer, και της Moderna και της AstraZeneca έχουν υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες, επομένως εν υπάρχει κανένας κίνδυνος” τόνισε.

“Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου“, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες. 

Ο κ. Γεραπετρίτης όμως ανέφερε και πως υπάρχουν δυσκολίες στο θέμα της οργάνωσης του τρόπου μεταφοράς του εμβολίου αλλά και στα σημεία παράδοσης.

Πάντως, το υπουργικό συμβούλιο θα εμβολιαστεί από την αρχή, και για να δώσει το παράδειγμα. Επίσης, όποιος εμβολιάζεται θα παίρνει βεβαίωση, για να μην υπάρχουν διπλοεμβολιασμοί και για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς τεστ.

Σχετικά με το lockdown ανέφερε ότι ακόμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για άρση των μέτρων, και πως όσα μαγαζιά ανοίξουν για τα Χριστούγεννα, θα το κάνουν με πολύ αυστηρά μέτρα.

To άρθρο Γεραπετρίτης: Μέσα στο μήνα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου στην Ελλάδα (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα