Τα συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση κατάληψης φυλακίου της Χαμάς από επίλεκτους Ισραηλινούς στρατιώτες - Απελευθέρωσαν ομήρους

14:41 13/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από επιχείρηση επίλεκτης μονάδας του στη Γάζα σε φυλάκιο της Χαμάς, όπου υπήρχαν όμηροι.

Τα πλάνα, που τραβήχτηκαν από τις κάμερες που είχαν στις στολές τους οι στρατιώτες, αποτυπώνουν την δραματική κατάληψη του φυλακίου της Χαμάς στη Γάζα από επίλεκτη ομάδα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να έχουν εισβάλει στο

φυλάκιο της Χαμάς στη Γάζα. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή. Κάποιος πυροβολεί μέσα από μια ανοιχτή πόρτα σε ένα δωμάτιο όπου προφανώς βρίσκονταν τρομοκράτες της Χαμάς.

«Μείνετε μέσα, ερχόμαστε»

«Μείνετε στο καταφύγιο, ερχόμαστε», φωνάζει ένας από τους αξιωματικούς, χρησιμοποιώντας το εβραϊκό όνομα της επίλεκτης μονάδας του Ισραήλ.

Σε άλλο πλάνο φαίνεται να έχει συλληφθεί ένας τρομοκράτης της Χαμάς ο οποίος δείχνει τραυματισμένος. Σε μια αίθουσα εντοπίζονται άνθρωποι, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι τρομοκράτες ή όμηροι. Τα πλάνα κλείνουν με τους στρατιώτες να μεταφέρουν σε φορείο έναν τραυματία.

The Flotilla 13 elite unit was deployed to the area surrounding the Gaza security fence in a joint effort to regain control of the Sufa military post on October 7th.

The soldiers rescued around 250 hostages alive.

60+ Hamas terrorists were neutralized and 26 were… pic.twitter.com/DWdHKZgdLw

Israel Defense Forces (@IDF) October 12, 2023

 

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το σημείο ελέγχου στη Γάζα ήταν Ισραηλινό, αλλά είχε καταληφθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς και το είχαν κάνει δικό τους φυλάκιο, όπου κρατούσαν ομήρους που είχαν πιάσει μετά την επίθεση του Σαββάτου (7.10.2023).

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι απελευθέρωσαν συνολικά 250 ομήρους. Η ταυτότητα και η εθνικότητα των διασωθέντων δεν έχει αποκαλυφθεί.

Οι IDF δήλωσαν ότι σκότωσαν 60 τρομοκράτες και συνέλαβαν 26 – ανάμεσά τους και τον Μοχάμεντ Αμπού Αλί, αναπληρωτή διοικητή της νότιας ναυτικής μεραρχίας της Χαμάς, γράφει το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail.

Το βίντεο είναι από την επίλεκτη μονάδα Flotilla 13 του Ισραηλινού στρατού. Πρόκειται για μονάδα καταδρομέων του πολεμικού ναυτικού που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

To άρθρο Τα συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση κατάληψης φυλακίου της Χαμάς από επίλεκτους Ισραηλινούς στρατιώτες - Απελευθέρωσαν ομήρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Επίλεκτοι Ισραηλινοί, Χαμάς,gaza, epilektoi israilinoi, chamas