Γαλλία: Χωρίς τρένα η χώρα λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών – «Ο υψηλός πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς μας»
Παρέλυσε η Γαλλία λόγω της 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών. Τα συνδικάτα απορρίπτουν ως ανεπαρκείς τις προτάσεις της διοίκησης για αυξήσεις 2,2 – 3,7%.
Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους σε όλη τη Γαλλία κατέβηκαν σε απεργία, με αποτέλεσμα να προκληθούν
Τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα συνδικάτα των SNCF, των γαλλικών κρατικών σιδηροδρόμων, συμμετείχαν στην απεργία. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκε το 1/3 των υπεραστικών και των περιφερειακών δρομολογίων. Επηρεάστηκαν, επίσης, τα δρομολόγια του προαστιακού στο Παρίσι, καθώς και ορισμένα των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV.
Η απεργία αφορούσε μόνο τη σημερινή ημέρα, όμως ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις το καλοκαίρι, καθώς τα συνδικάτα λένε ότι οι μισθολογικές αυξήσεις που τους πρότεινε η διοίκηση των SNCF είναι ανεπαρκείς. «Θα συμβουλευτούμε τα μέλη μας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Μπορεί να υπάρξουν και άλλες απεργίες αυτό το καλοκαίρι, ώστε να επανέλθει η διοίκηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ερίκ Μεγιέρ, της ένωσης Sud-Rail, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Γαλλία: Κόκκινο πανί ο πληθωρισμόςΗ SNCF πρότεινε αυξήσεις που κυμαίνονται από 2,2% για το διοικητικό προσωπικό έως 3,7% για τους νεοπροσληφθέντες. Το συνδικάτο CGT Cheminots χαρακτήρισε «αισχρή» αυτήν την πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 8% μέχρι το τέλος του έτους.
Οι ταξιδιώτες από την πλευρά τους δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους.
«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αιτήματα και τα σέβομαι. Όμως ταυτόχρονα πρέπει να σεβαστούν τον χρόνο και τα σχέδια των ανθρώπων», είπε ένας Αμερικανός, ο Ρεζά Τεραξάνι, το δρομολόγιο του οποίου ακυρώθηκε.
Το τεταμένο κλίμα στην κοινωνία, μετά και τις απεργίες στον ενεργειακό τομέα και το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ, αποτελεί πρόκληση για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Ο πληθωρισμός στη Γαλλία έφτασε στο 6,% τον Ιούνιο, λόγω της αύξησης στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού. Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων ζητούν αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού, αύξηση του κατώτατου μισθού και υψηλότερα μπόνους που να καλύπτουν τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.
To άρθρο Γαλλία: Χωρίς τρένα η χώρα λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών – «Ο υψηλός πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς μας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Open: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Έλληνες στις εκλογές
- Το σπίτι του Ιησού Χριστού: Σπάνιες φωτογραφίες από το μέρος που μεγάλωσε
- Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα είχε σχέση με άλλον άνδρα, ενώ ήμασταν κανονικά μαζί» – Τι είπε για τον θάνατο της Ίριδας
- Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν τη νέα χρονιά
- Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καθαρίζει σκάλες και ονειρεύεται αποφυλάκιση σε εφτά χρόνια ο δολοφόνος της Καρολάιν
- Σε ύφεση η φωτιά στον Πύργο: Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Κορυφή
- Η ΑΑΔΕ σφραγίζει πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα στη Θεσσαλονίκη
- Κουτσούμπας για Τζ. Όργουελ: «Μεγάλος ρουφιάνος της αντίδρασης ο τύπος»
- Mισό μέτρο το στειλιάρι με το οποίο επιτέθηκαν στον 19χρονο στον Πειραιά - «Άρχισαν να με χτυπάνε στο κεφάλι»
- Ο Βέλλιος συνεχίζει...εκτός συνόρων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Θεσσαλονίκη: Σφράγισαν πρατήριο καυσίμων λόγω νοθείας – Τι απαντά ο ιδιοκτήτης
- Πνιγμοί στη θάλασσα: Οι πιο επικίνδυνες περιοχές – «Στα 8 μέτρα από την ακτή γίνεται το κακό»
- Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Της έκοψε το λαιμό» – Τι είδε ο ιατροδικαστής στο άψυχο σώμα της 79χρονης
- Μάνος Δασκαλάκης: Η παράλληλη σχέση της Ρούλας και οι απειλές για τα παιδιά - «Το πρόσωπο της Μαλένας το θυμάμαι καθαρό»
- Οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες προκαλούν νευρικό κλονισμό στους συμπολεμιστές τους - «Σκοτάδι παντού»
- Ο Άρης προσπαθεί για τη μετεγγραφική έκπληξη με Σάντι Μίνα
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νεκροί και τραυματισμένοι συμπολεμιστές τους, προκαλούν νευρικό κλονισμό στους Ρώσους στρατιώτες
- Τέμπη: Η αυτοκτονία στη Μακροχώρι ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα – «Τα λεπτά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» περιγράφει ο λυκειάρχης
- Τέμπη: Η αυτοκτονία στο Μακροχώρι ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα – «Τα λεπτά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» περιγράφει ο λυκειάρχης
- Ντέγιαν Τομάσεβιτς: «Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου εάν δεν πάει η Σερβία στο Παγκόσμιο»

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Γαλλία: Χωρίς τρένα η χώρα λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών – «Ο υψηλός πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς μας»
- Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Η μεταφορά με το ιστιοπλοϊκό και το καμουφλάζ με τα ρούχα και τα κουρέματα
- Ο Άρης προσπαθεί για τη μετεγγραφική έκπληξη με Σάντι Μίνα
- Ψάχνει «σωσίβιο» να μείνει πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την πρόταση μομφής
- Οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες προκαλούν νευρικό κλονισμό στους συμπολεμιστές τους - «Σκοτάδι παντού»
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νεκροί και τραυματισμένοι συμπολεμιστές τους, προκαλούν νευρικό κλονισμό στους Ρώσους στρατιώτες
- Ψάχνει «σωσίβιο» να μείνει πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την πρόταση μοφής
- Φωτιά στην Ηλεία: Οι φλόγες φτάνουν στο χωριό Κορυφή – Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση
- Ταξί: Παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους η προθεσμία για αντικατάσταση οχημάτων που έληξε το όριο ηλικίας τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ηλεία: H φωτιά κινείται προς το χωρίο, τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες (βίντεο)
- Γαλλία: Η κυβέρνηση εθνικοποιεί την εταιρεία ενέργειας EDF - Αντιμετωπίζει χρέος άνω των 43 δισ. ευρώ
- Παράταση για την αντικατάσταση παλαιών Ταξί, ποιες είναι οι προϋποθέσεις
- Τα πράσινα καύσιμα θα μπορέσουν να μειώσουν αισθητά τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Αν μου κάνει πρόταση γάμου ο Στάθης Σχίζας, θα απαντήσω ότι θέλω τον χρόνο μου
- Μεντβέντεφ: Αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της στο αίμα οι ΗΠΑ
- Βρετανία: Η κυβέρνηση φυλλορροεί – Ποιοι έχουν ανακοινώσει την παραίτησή τους μέχρι στιγμής
- Εύβοια: Χτύπησε τον πατέρα του και του έσπασε το αυτοκίνητο με σφυρί