Θρίλερ μετά τον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία - Πρωτιά Μελανσόν, πλειοψηφία ο Μακρόν

21:17 12/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Νίκη της Αριστεράς υπό τον Ζακ Λικ Μελανσόν, ισοπαλία με τον Εμανουέλ Μακρόν ή νίκη του δεύτερου; Τα πρώτα exit polls από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δείχνουν… θρίλερ

Το exit poll του France 2 έδειξε ότι η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν

και εκείνη υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν συγκεντρώνουν στο α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, το ίδιο ποσοστό: 25,2% και να μάχονται ποια από τις δυο θα κερδίσει.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με το ίδιο exit poll, είναι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Σε άλλο exit poll, όμως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνασπισμός της Αριστεράς υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν έρχεται πρώτος με 26,20% έναντι 25,80% της παράταξης του Εμανουέλ Μαρόν. Σύμφωνα με το ίδιο exit poll, ποσοστό 19,10% λαμβάνει το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 11,10% και τα υπόλοιπα κόμματα ποσοστό κάτω του 5%. 

 

#LIVE – The first results are in for #France‘s Parliamentary elections.

Follow our special edition live on @FRANCE24_En #legislatives #Legislatives2022 #electionslegislatives2022 #Election2022 https://t.co/Es6Q0ktLYG pic.twitter.com/tKvSB7FimF

FRANCE 24 English (@France24_en) June 12, 2022

Τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γαλλίας εμφανίζουν την Λαϊκή Ένωση του Μελανσόν να έρχεται πρώτη, αλλά με διαφορά μικρότερη του 1% από την παράταξη Μακρόν.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο στις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και ΕΡΤ

To άρθρο Θρίλερ μετά τον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία - Πρωτιά Μελανσόν, πλειοψηφία ο Μακρόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα