Φωτογραφία της χρονιάς η «Πιετά της Γάζας»: Η θεία που κρατούσε αγκαλιά το σαβανωμένο σώμα της νεκρής ανιψιάς της

13:31 18/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσων παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, έχει μείνει η φωτογραφία μιας γυναίκας να κρατά στην αγκαλιά της σε μια γωνιά νοσοκομείου το σαβανωμένο σώμα της νεκρής ανιψιάς της.

Μάλιστα, η φωτογραφία ήταν τόσο δυνατή που πολλοί την ονόμασαν «η Πιετά της Γάζας», συγκρίνοντάς το με το αξεπέραστο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου. Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία της Παλαιστίνιας που

η ανιψιάς της σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του World Press Photo.

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Μοχάμεντ Σάλεμ και δείχνει την Ινάς Μαάμαρ να νανουρίζει το άψυχο σώμα της πεντάχρονης ανιψιάς της, της Σάλι, που σκοτώθηκε μαζί με την μητέρα και την αδελφή της από ισραηλινό πύραυλο που χτύπησε το σπίτι τους στο Χαν Γιούνες τον Οκτώβριο.

Ο Μοχάμεντ Σάλεμ βρισκόταν στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιούνες στις 17 Οκτωβρίου όταν είδε την 36χρονη Ινάς Αμπού Μαάμαρ στο νεκροτομείο να κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το σώμα του νεκρού κοριτσιού τυλιγμένο σε σάβανο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε 10 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.

 

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία έννοια αυτό που συνέβαινε στην Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάλεμ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του World Press Photo.

«Είναι μία πραγματικά βαθιά συγκινητική εικόνα… Όταν την δεις, με κάποιον τρόπο δεν σου φεύγει από το μυαλό», δήλωσε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Βραβείο Φιόνα Σιλντς.

To άρθρο Φωτογραφία της χρονιάς η «Πιετά της Γάζας»: Η θεία που κρατούσε αγκαλιά το σαβανωμένο σώμα της νεκρής ανιψιάς της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα