Φωτιά στη Σαλαμίνα: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και το Κέντρο Υγείας

20:41 20/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (20.07.2022) στη Σαλαμίνα, σε τρία μέτωπα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί, καθώς και το Κέντρο Υγείας

Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκαν στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λίγο μετά τις 20.00, η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς υπάρχει πλέον μόνο το μέτωπο στο λόφο Πατρίς, όπου η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Τα μέτωπα στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι έχουν σβήσει. 

Λίγο

πριν από τις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες χωρίς ωστόσο να απειλούνται, ενώ ακολούθησε και δεύτερο λίγο πριν τις 19:30. Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση του Κέντρου Υγείας του νησιού. 

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο πρώτο.

«Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου & Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή_Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το δέυτερο.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
Αν βρίσκεστε στις οδούς #Αγίου_Νικολάου & #Αγίου_Θεράπωντος #Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία #Ακτή_Καραϊσκάκη
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών
Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/162IAidIpY@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 20, 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

To άρθρο Φωτιά στη Σαλαμίνα: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και το Κέντρο Υγείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα