Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου εξαιτίας πυρκαγιάς - Εκκενώθηκε η κοιλάδα των Πεταλούδων και ένα στρατόπεδο

17:12 1/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη Σορώνη πίσω από την Παναγία Παντάνασσα και έχει σημάνει συναγερμός με την περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων να εκκενώνεται από επισκέπτες και προσωπικό, ενώ υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού. 

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί, ενώ προστέθηκε και ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.  Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα. 

Συγκεκριμένα, στο

σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, τρία ελικόπτερα και το ρωσικό Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ

Στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου επιχειρούν, 30 #πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 1, 2021

 

Από τα πρώτα στοιχεία και την εικόνα που έχουν που οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές, το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται ότι είναι αρκετά επικίνδυνο, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που επικρατούν σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Η κατεύθυνση του μετώπου της φωτιάς αυτή την ώρα είναι προς την περιοχή των Πεταλούδων και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή να παρθούν μέτρα απαγόρευσης στην κίνηση και παραμονή ατόμων στην συγκεκριμένη περιοχή.

To άρθρο Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου εξαιτίας πυρκαγιάς - Εκκενώθηκε η κοιλάδα των Πεταλούδων και ένα στρατόπεδο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα