Εξάνθημα από τον ιδρώτα και την ζέστη: Τι να βάλετε για να περάσει

17:05 1/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Η δουλειά του δέρματος είναι να προστατεύει το εσωτερικό του σώματος από το περιβάλλον. Λειτουργεί ως προληπτικό φράγμα κατά των εισβολέων που προκαλούν μόλυνση και προστατεύει από χημικές ουσίες ή υπεριώδη ακτινοβολία που εισβάλλει και καταστρέφει το σώμα. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον έλεγχο θερμοκρασίας του σώματος.

Ένας τρόπος με τον οποίο το σώμα ρίχνει τη θερμοκρασία του όταν χρειάζεται είναι μέσω της εφίδρωσης. Η επακόλουθη εξάτμιση του ιδρώτα κρυώνει την επιδερμίδα. Ο ιδρώτας παράγεται σε αντίστοιχους αδένες που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα (εκτός από μερικά μικρά σημεία

όπως τα νύχια και το κανάλι του αυτιού).

Οι αδένες ιδρώτα βρίσκονται στο χόριο (στο βαθύ στρώμα του δέρματος) και ρυθμίζονται από τα κέντρα ελέγχου θερμοκρασίας στον εγκέφαλο. Ο ιδρώτας από τον αδένα φτάνει στην επιφάνεια του δέρματος μέσα από έναν αγωγό.

Ένα θερμικό εξάνθημα συμβαίνει όταν οι αγωγοί ιδρώτα φράζουν και ο ιδρώτας δεν μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος. Αντ’ αυτού, παγιδεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος προκαλώντας ήπια φλεγμονή ή εξάνθημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

To άρθρο Εξάνθημα από τον ιδρώτα και την ζέστη: Τι να βάλετε για να περάσει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξάνθημα,exanthima