Ευρεία σύσκεψη για τον Flyover στη Θεσσαλονίκη - «Αναγαίο το έργο για την πόλη» λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας

11:45 19/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Flyover βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης στη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε το έργο αναγκαίο για την πόλη…

Ευρεία σύσκεψη για τον Flyover πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται παρουσία του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου,

του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη και άλλων τοπικών φορέων εξετάζονται πρόσθετα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover).

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπη από την ανάληψη των καθηκόντων της με τρία προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι στην πόλη επί πολλά προηγούμενα χρόνια καρκινοβατούσαν εμβληματικά έργα υποδομών, την υπολειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών και την εύλογη καχυποψία της τοπικής κοινωνίας ως προς αξιοπιστία μας.

Σήμερα προσπαθούμε με σχέδιο, επιμονή και μεθοδικότητα, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Το Flyover είναι χρήσιμο και αναγκαίο έργο για την πόλη, όπως αναγνωρίστηκε και σήμερα από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Οι συμβατικές υποχρεώσεις έχουν ξεκινήσει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έργου και αφορούν περίοδο τριάντα ετών. Η παράδοση του έργου τοποθετείται στις 14 Μαΐου του 2027. Είναι βέβαια γεγονός πως η υλοποίηση μεγάλων έργων, όπως αυτού επιφέρει παροδικά ταλαιπωρία στην καθημερινότητα των πολιτών.

Γι’ αυτό και ήδη από το καλοκαίρι του 2023 έχει συσταθεί συντονιστική επιτροπή στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με εκπροσώπους από την περιφέρεια, τον δήμο, το ΕΚΑΒ, τον ΟΑΣΘ, τον ΟΣΕΘ , τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και έχουν υιοθετηθεί μια σειρά από ενέργειες για την επιτόπια παρακολούθηση της κίνησης και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων», σχολίασε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

To άρθρο Ευρεία σύσκεψη για τον Flyover στη Θεσσαλονίκη - «Αναγαίο το έργο για την πόλη» λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα