Ευλογιά των πιθήκων: Ρόμπερτ Φέντον και Δημήτρης Δασκαλάκης εκλεκτοί του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της νόσου

15:40 2/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Δυο κορυφαίους αξιωματούχους από την FEMA και τα CDC επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να συντονίσουν το πως θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ την ευλογιά των πιθήκων. Ένας εξ αυτών ο δρ. Δημήτρης Δασκαλάκης.

Ο Τζο Μπάιντεν διόρισε τον Ρόμπερτ Φέντον συντονιστή του Λευκού Οίκου για να ηγηθεί της απόκρισης των ΗΠΑ στην ευλογιά των πιθήκων και τον δρα Δημήτρη Δασκαλάκη (Demetre

Daskalakis) αναπληρωτή συντονιστή.

Ο Φέντον είναι ο περιφερειακός διαχειριστής της FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών) που είχε ηγετικό ρόλο στη μαζική εμβολιαστική προσπάθεια για την COVID-19 τον Φεβρουάριο του 2021. Ο Δασκαλάκης είναι διευθυντής του τμήματος πρόληψης του HIV στα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού ώστε να επιβραδύνουν την εξάπλωση ενός ξεσπάσματος ευλογιάς των πιθήκων που έχει μολύνει περισσότερους από 5.800 Αμερικανούς.

Οι δύο άνδρες θα συντονίσουν τη “στρατηγική και τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του τρέχοντος ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, περιλαμβανομένης της αύξησης με δίκαιο τρόπο της διαθεσιμότητας των τεστ, των εμβολιασμών και των θεραπειών”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκε στη Μασαχουσέτη στις 20 Μαΐου, με το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σε άτομο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, να επιβεβαιώνεται πέντε ημέρες αργότερα.

Η απόφαση Μπάιντεν έρχεται μια μέρα αφού ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων.

Η ευλογιά των πιθήκων, που μεταδίδεται μέσω στενής φυσικής επαφής, τείνει να προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης και πυώδεις δερματικές αλλοιώσεις, αν και σπάνια προκαλεί τον θάνατο.

To άρθρο Ευλογιά των πιθήκων: Ρόμπερτ Φέντον και Δημήτρης Δασκαλάκης εκλεκτοί του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της νόσου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα