Ετοιμάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - Ποια μέρα θα ενταθεί σημαντικά ο καύσωνας

20:06 9/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα, που αναμένεται να πλήξει την χώρα την Τετάρτη (12.7.2023), με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ν’ αναλύει τα δεδομένα. 

Σε δημοσίευμά του για τον καύσωνα, ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι το βράδυ της Τετάρτης ξεκινά η θερμή μεταφορά με μεγάλη ένταση, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα έχουν προηγηθεί θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη πλέον σε όλα τα ηπειρωτικά θα έχουμε 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα θα αποφασίσουμε στην ΕΜΥ, πότε θα δώσουμε τελικώς την επίσημη έναρξη του φαινομένου, που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, προκρίνεται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως θα δείτε και παρακάτω, παρότι κινούμαστε στο 38 με 39 για την Τετάρτη, δεν θα παραμείνουμε στο τυπικό περιμένοντας την Πέμπτη (που πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια), αλλά θα γίνει πρόταση να εκδοθεί το σχετικό έκτακτο δελτίο λίγο νωρίτερα την Τετάρτη.

Η κορύφωση του καύσωνα ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες δείχνει να έρχεται την Παρασκευή με 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με τάση για μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, τη Δευτέρα η ΕΜΥ αναμένεται να βγάλει έκτακτο δελτίο για τον επικείμενο καύσωνα.

Τέλος, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, ο συγκεκριμένος καύσωνας φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια και θα κρατήσει μάλλον μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης.

 

To άρθρο Ετοιμάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - Ποια μέρα θα ενταθεί σημαντικά ο καύσωνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμάζει, ΕΜΥ - Ποια,etoimazei, emy - poia