Εθνική ποδοσφαίρου: Τα δεδομένα με τη δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας για το Euro 2024 μέσω των playoffs του Nations League

00:58 17/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε μέσα στην OPAP Arena από την Ολλανδία (1-0), χάνει το “εισιτήριο” για το Euro 2024 που “έψαχνε” από τον 2ο προκριματικό όμιλο (το πρώτο βρίσκεται στα χέρια της Γαλλίας) αλλά θα έχει… δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Nations League.

Η Ολλανδία πέρασε με 1-0 από την… sold out

“OPAP Arena”, αποτέλεσμα που την έφερε ισόβαθμη με την Εθνική Ελλάδα στους 12 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι λιγότερο από τη Γαλανόλευκη και με πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα ως την ολοκλήρωση των προκριματικών για το Euro 2024.

Η Ολλανδία μόνο με “αυτοκτονία” θα χάσει την πρόκριση για του τουρνουά της Γερμανίας. Θα παίξει εντός έδρας με την Ιρλανδία κι εκτός με το Γιβραλτάρ, την ώρα που η Εθνική Ελλάδας θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της εντός έδρας μεν, αλλά με αντίπαλο τη Γαλλία.

Πλέον, η Εθνική ομάδα θα επιδιώξει να κερδίσει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024, μέσω του Nations League.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs του Nations League -σε μονό ματς και ως γηπεδούχος- το Καζακστάν, ενώ το άλλο ζευγάρι θα στελεχώσουν Γεωργία και Λουξεμβούργο. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν από τους δυο ημιτελικούς θα “συγκρουστούν” σε γήπεδο που θα οριστεί, με φόντο την πρόκρισή τους στα γερμανικά γήπεδα.

Επειδή όμως τόσο το Καζακστάν όσο και το Λουξεμβούργο διατηρούν έστω και μαθηματικές ελπίδες να περάσουν στο Euro 2024 από τον προκριματικό όμιλο –όπως άλλωστε και η Ελλάδα- ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο (μπορεί να προκύψει άλλη αντίπαλος).

Με τα τωρινά δεδομένα, οι δύο ημιτελικοί είναι οι εξής:

21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο

21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία

Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία (εξασφάλισε οριστικά), Σλοβακία.

To άρθρο Εθνική ποδοσφαίρου: Τα δεδομένα με τη δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας για το Euro 2024 μέσω των playoffs του Nations League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική, Ελλάδας, Euro 2024, Nations League,ethniki, elladas, Euro 2024, Nations League