Έρχονται επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

09:28 24/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου συναντήθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της από κοινού υλοποίησης προγραμμάτων για βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε αναφορά σε θέματα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και προτάσεις βελτίωσης των κοινωνικών δομών.

Στη συζήτηση η Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε

εκτενώς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη ρύθμιση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που ψηφίστηκε στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους όλης της χώρας, να αυξήσουν τις θέσεις στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς συμμετέχοντας στο σχετικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν οι Δήμοι, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ .

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων τα οποία θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν σε επίπεδο Δήμων, με πόρους που θα διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η παροχή της κατάλληλης επιστημονικής βοήθειας στην οικογένεια.

Η κυρία Ζαχαράκη και ο κύριος Κυρίζογλου σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι απαιτείται καθημερινή συνεργασία και διαρκής συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους ώστε να εντοπίζονται και να επιλύονται άμεσα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και την παροχή της αναγκαίας κοινωνικής φροντίδας στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.

To άρθρο Έρχονται επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχονται, 20 000,erchontai, 20 000