Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλλασα: Οι ναυτιλιακές Maersk και Hapag-Lloyd σταματούν τη διέλευση των πλοίων τους από τη διώρυγα του Σουέζ

22:12 15/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Μετά τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι ναυτιλιακές εταιρείες Maersk και Hapag-Lloyd δεν θα επιτρέψουν προς το παρόν σε κανένα πλοίο τους να περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ.

Εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Hapag-Lloyd με έδρα το Αμβούργο δήλωσε την Παρασκευή στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η απόφαση για την κατάσταση θα ληφθεί εκ νέου τη Δευτέρα. Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία

Maersk ανακοίνωσε ότι ανησυχεί έντονα για την κλιμακούμενη κατάσταση ασφαλείας στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Οι τελευταίες επιθέσεις είναι ανησυχητικές και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ναυτικών.

Το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ από τον Πειραιά στην Ελλάδα και κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μετά τα πυρά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο.

Σε μια ακόμη επίθεση, δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε πλοίο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, όπου ξέσπασε επίσης πυρκαγιά. Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρισκόταν καθ’ οδόν για να έρθει σε βοήθεια του πλοίου.

To άρθρο Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλλασα: Οι ναυτιλιακές Maersk και Hapag-Lloyd σταματούν τη διέλευση των πλοίων τους από τη διώρυγα του Σουέζ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιθέσεις, Ερυθρά Θάλλασα, Maersk, Hapag-Lloyd, Σουέζ,epitheseis, erythra thallasa, Maersk, Hapag-Lloyd, souez