Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: Το ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και η… κρητική φιλοξενία

00:28 28/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί για δεύτερη φορά ο Μάικ Πομπέο, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη (30/09). 

Το πρωί της Δευτέρας (10 π.μ.), ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, ενώ – όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ – οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με

έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο ΕλλάδαςΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Πομπέο στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, όπου θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο. Υπενθυμίζεται πως στον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος, ο Πομπέο αναμενόταν να επισκεφθεί τον χώρο, όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, κάτι όμως που τελικά ακυρώθηκε.

Φιλοξενία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Μάικ Πομπέο θα φτάσει στα Χανιά, όπου θα φιλοξενηθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του, στο Ακρωτήρι, για δύο ημέρες. Το πρωί της Τρίτης θα επισκεφθούν μαζί τη Ναυτική Βάση, στη Σούδα.

Το ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και η ενόχληση του Ερντογάν

Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τη χώρα μας, έχοντας προηγουμένος βρεθεί στην Κύπρο, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, που φαίνεται να το έχει… λάβει, ούσα ενοχλημένη με αυτή την εξέλιξη. 

Η στήριξη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρη και πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις που θα κάνει ο Πομπέο, κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας. 

Με πληροφορίες από voria.gr

To άρθρο Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: Το ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και η… κρητική φιλοξενία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα