Μητσοτάκης: Η ήπια νόσησή μου απέδειξε ότι τα εμβόλια αποδίδουν

10:09 21/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απήυθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς χθες αρνητικοποιήθηκε στον κορονοϊό. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για πολλούς λόγους αλλά ιδιαίτερα γιατί

η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον κορονοϊό ήταν στα γραφεία του ΠΟΥ.

Μάλιστα σημείωσε ότι μετά από μια εβδομάδα στο σπίτι σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα μπορεί ο ίδιος να πει από προσωπική εμπειρία ότι τα εμβόλια αποδίδουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να δώσουμε έμφαση στις υπηρεσίες υγείας καθώς η πανδημία ανέδειξε τα αδύναμα και δυνατά σημεία του συστήματος υγείας μας.

Όσον αφορά στην πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η μάχη εναντίον ενός αγνώστου εχθρού συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της μάχης και πρέπει να λάβουμε και άλλες προφυλάξεις.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ τόνισε ότι στην Ελλάδα ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας μπορείς να έχεις πρόσβαση στα νοσοκομεία στα περιφερειακά νοσοκομεία και πως η παροχή των υπηρεσιών υγείας εντάσσεται σε ένα συνεχές σχέδιο. «Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους και θελουμε να είστε εταίροι σε αυτή την προσπάθεια».

Ειδικά για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν μιλάμε δυστυχώς για την ψυχική υγεία. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τα ταμπού».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού 

To άρθρο Μητσοτάκης: Η ήπια νόσησή μου απέδειξε ότι τα εμβόλια αποδίδουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσημη, Μητσοτάκη,episimi, mitsotaki