Έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια του κινέζικου πυραύλου - Βίντεο από την στιγμή της πτώσης του

22:28 30/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τελικά τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σημαίνοντας λήξη του συναγερμού.

Πρόκειται για τον πύραυλο Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε

με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι ο κινεζικός πύραυλος προσγειώθηκε στην Γη θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, καθώς ο στόχος δεν ήταν  να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει, ώστε αυτό να μπορέσει να βγει από την ατμόσφαιρα.

 

#China:The debris of the upper stage of the Long March 5B Y3 rocket (#CZ5B) has re-entered the atmosphere in #Sulu sea around 119.0°E, 9.1°N, and most of the components have been burnt out during re-entry. pic.twitter.com/StX0QDmYiA https://t.co/WgrJXtD7dX

—  (@W0lverineupdate) July 30, 2022

 

25T core stage of a Long March 5B reentered #Earth‘s atmosphere over the #Indian Ocean, and most of the components have been burnt out during reentry#CZ5B lifted off on July 24, carrying a new module toward under-construction #Tiangong space station pic.twitter.com/ZdlIoD4ZVC

—  (@W0lverineupdate) July 30, 2022

Η κάθοδος του διαστημικού σκουπιδιού φαίνεται ότι καταγράφηκε από παρατηρητή στο Κουτσίνγκ της Μαλαισίας που νόμιζε ότι έβλεπε μετεωρίτη. 

meteor spotted in kuching! #jalanbako 31/7/2022 pic.twitter.com/ff8b2zI2sw

— Nazri sulaiman (@nazriacai) July 30, 2022

Το γεγονός ότι ο πύραυλος πήρε ανεξέλεγκτη πορεία στάθηκε η αφορμή να κατηγορηθεί για άλλη μια φορά η Κίνα ότι δεν χειρίζεται σωστά τα διαστημικά της «σκουπίδια».

 

To άρθρο Έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια του κινέζικου πυραύλου - Βίντεο από την στιγμή της πτώσης του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα