Ενστάσεις στη Serie A με το πρωτόκολλο υγείας για τον κορονοϊό

17:47 25/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Η επανέναρξη της Serie A (αρχικά με προπονήσεις και στη συνέχεια με αγώνες) φαίνεται πως δεν θα είναι κάτι το εύκολο.

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», μόνο τρεις από τους 20 συλλόγους της Serie A έχουν εγκρίνει τα ιατρικά πρωτόκολλα για την επιστροφή τους σε αγωνιστική δράση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο λόγος για τις Γιουβέντους,

Λάτσιο και Τζένοα των οποίων οι διοικήσεις και τα ιατρικά επιτελεία συμφώνησαν. Οι ομάδες αυτές αισθάνονται ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο ως έχει, με τους άλλους 17 συλλόγους να υπογραμμίζουν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν 20 σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αναφορικά με τη διοικητική μέριμνα, την οργάνωση και την πρακτικότητα του πρωτοκόλλου. Όπως το να γίνονται τεστ και γενικότερες εξετάσεις στους συμμετέχοντες, να βρίσκονται λίγα άτομα κάθε φορά στα αποδυτήρια, οι παίκτες να κάνουν μπάνιο στα δωμάτιά τους και η όποια συγκέντρωση τους (π.χ. για κάποια ομιλία) να γίνεται σε ανοιχτούς χώρους.

Μάλιστα, σχεδιάζεται οι παίκτες να διαμένουν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων σε ξεχωριστά μέρη από τις οικογένειές τους, ώστε να μειωθούν οι αποστάσεις που διανύουν και γενικότερα ο κίνδυνος να νοσήσουν.

To άρθρο Ενστάσεις στη Serie A με το πρωτόκολλο υγείας για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενστάσεις, Serie A,enstaseis, Serie A