Ενίσχυση των οπτικοακουστικών έργων – Τα νέα μέτρα για σειρές και κινηματογραφικές ταινίες

13:14 30/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση οπτικοακουστικών έργων, σειρές – ταινίες – video games – animations – προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε για επεξεργασία με σκοπό να ενισχύσει την εγχώρια – και όχι μόνο – παραγωγή στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυξάνεται το ποσοστό της επιχορήγησης (cash rebate) του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας από 35% σε 40% επί της αξίας των συνολικών επιλέξιμων δαπανών

της παραγωγής, ενώ παράλληλα μειώνεται το όριο για το κόστος επεισοδίου με στόχο να μπορέσουν να επιχορηγηθούν και άλλες παραγωγές, εκτός από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, συγκεκριμένα το όριο για τις επιλέξιμες δαπάνες κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής ταινίας παραμένει στις 100.000 ευρώ, ενώ για ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους μειώνεται από τις 100.000 σε 60.000. Επίσης για τηλεοπτικές ή μίνι τηλεοπτικές σειρές ανεξαρτήτως αριθμού επεισοδίων και χρονικής διάρκειας από τις 30.000 ευρώ μειώνεται σε 25.000 ευρώ ανά επεισόδιο για περιεχόμενο μυθοπλασίας και 20.000 ευρώ το επεισόδιο για περιεχόμενο δημιουργικής τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) ή κινούμενο σχέδιο.

Με τις αλλαγές αυτές εύλογα εκτιμάται ότι περισσότερες παραγωγές οπτικοακουστικών μέσων θα μπορέσουν να υπαχθούν στην επιχορήγηση του ΕΚΟΜΕ με στόχο να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή αλλά και να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης ξένων παραγωγών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα δύο χρόνια οικονομικής ενίσχυσης από το ΕΚΟΜΕ έχουν επιδοτηθεί πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλα…!

To άρθρο Ενίσχυση των οπτικοακουστικών έργων – Τα νέα μέτρα για σειρές και κινηματογραφικές ταινίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα