Ενημέρωση για κορονοϊό – Μαρία Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

18:31 7/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 07.02.2022, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με το πώς «κινείται» ο κορονοϊός και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή πλέον βάση, να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ

έχει ήδη ανακοινώσει 18.855 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 4698 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 2394 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων εδώ).

Για το εμβόλιο της Novavax η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι γίνεται σε δύο δόσεις σε διάστημα 21 ημερών. “Τα δεδομένα για τη χορήγησή του ως αναμνηστικής δόσης είναι περιορισμένα. Τα δεδομένα αποτελεσματικότητας έναντι των παραλλαγών είναι επίσης περιορισμένα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες”. 

Η Μαρία Θεοδωρίδου έκανε γνωστό πως το σύνδρομο MIS-C, έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα. Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδος νόσος MISC, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους. Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου, 50 παιδιά έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο και περίπου άλλα 50 έχουν παρουσιάσει συμπτωματολογία που θα μπορούσε να είναι το σύνδρομο MIS-C. “Πήραν τη σωστή θεραπεία και έτσι δεν είχαμε θανατηφόρα έκβαση”, είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ξεπεράστηκαν οι 19.600.000 εμβολιασμοί, όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία: Ενδεικτικά, 7.990.000 έχουν κάνει τη μια δόση του εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74,2% του γενικού πληθυσμού και 7.380.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 70,3% του γενικού πληθυσμού.

 

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση

To άρθρο Ενημέρωση για κορονοϊό – Μαρία Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενημέρωση, – Μαρία Θεοδωρίδου, Πάνω, 100, Ελλάδα, MIS-C,enimerosi, – maria theodoridou, pano, 100, ellada, MIS-C