Ένας νεκρός από τη συντριβή του αεροσκάφους των ΗΠΑ στην Ιαπωνία

17:08 29/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός μετά τη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους Osprey των ΗΠΑ στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, κοντά στο νησί Γιακουσίμα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (29.11.2023, ώρα Ελλάδας). Συνολικά 6 ήταν οι επιβαίνοντες.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας έκανε γνωστά τα τραγικά νέα για το νεκρό μέλος του πληρώματος του πολεμικού αεροσκάφους Osprey των ΗΠΑ,

το οποίο συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού Γιακουσίμα γύρω στις 14:47 (τοπική ώρα, 07:47 ώρα Ελλάδας) ενώ πριν είχε προσγειωθεί εκεί ένα ίδιο αεροπλάνο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της τραγωδίας. Νωρίτερα, αλιευτικά σκάφη στην περιοχή βρήκαν 3 ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού, ο οποίος δεν διευκρίνισε την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως τουλάχιστον ένας από αυτούς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Πιθανότατα να είναι ο νεκρός που μετέδωσε το CNN.

BREAKING: A U.S. military Osprey aircraft carrying six service members crashes off Japan's coast, officials say. @MarthaRaddatz reports. pic.twitter.com/sgmwebME3w

ABC News Live (@ABCNewsLive) November 29, 2023

Επικίνδυνο το V-22 Osprey

Το V-22 Osprey που συνετρίβη είναι ένα υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης – απογείωσης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Είναι προϊόν συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing και της ειδικής στα ελικόπτερα Bell.

Ωστόσο, η αξιοπιστία τους αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό λόγω πολλών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί με αυτό το αεροσκάφος.

Η ανάπτυξή τους στην Ιαπωνία ήταν αμφιλεγόμενη, καθώς επικριτές της δήλωναν ότι τα αεροσκάφη αυτά είναι επιρρεπή στα ατυχήματα. Ο αμερικανικός στρατός και η Ιαπωνία δηλώνουν ότι είναι ασφαλή.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με Osprey στη βόρεια Αυστραλία στη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των αμερικανικών και των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων.

Το 2022, τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες είχαν επίσης χάσει τη ζωή τους στη Νορβηγία, όταν το Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη διάρκεια ασκήσεων του NATO.

Αεροσκάφος του ίδιου τύπου του αμερικανικού στρατού είχε επίσης συντριβεί στη θάλασσα το 2017 μετά την πρόσκρουσή του στο πίσω μέρος πλοίου στο πλαίσιο αμερικανο-αυστραλιανών στρατιωτικών ασκήσεων, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Επίσης τον Απρίλιο του 2000, 19 πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί όταν Osprey συνετρίβη στην Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN / Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Ένας νεκρός από τη συντριβή του αεροσκάφους των ΗΠΑ στην Ιαπωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ιαπωνία,ipa, iaponia