Εμβόλιο κορονοϊού: Τεστ προσομοίωσης πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα

00:27 20/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην Ελλάδα που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει με τις ετοιμασίες να βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές θέλουν όλα να κυλήσουν την εντέλεια και πριν ξεκινήσει η διαδικασία θα γίνει το πρώτο κρας τεστ στα εμβολιαστικά κέντρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεστ

προσομοίωσης, προκειμένου να δουν πώς μπορεί να κυλήσει όλος αυτός προγραμματισμός όπως ανέφερε το OPEN. 

Οσοι θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που είναι 1.018 σε όλη τη χώρα προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και θα πηγαίνουν πίσω από το παραβάν.

Νωρίτερα, και αφού κλείσουν ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή φαρμακείων θα έχουν λάβει SMS το οποίο θα αναφέρει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

Να σημειωθεί πως τα 14 ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech έχουν μεταφερθεί στις αποθήκες φύλαξης, όμως η τοποθεσία τους παραμένει μυστική καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Πρωταρχικός στόχος είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο, αρχικά  οι υγειονομικοί και στη συνέχεια οι άνω των 65,ενώ τα πρώτα εμβόλια αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου. 

To άρθρο Εμβόλιο κορονοϊού: Τεστ προσομοίωσης πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα