Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία: Η κίνηση υψηλού συμβολισμού των Γάλλων στον Α/ΓΕΕΘΑ

18:17 23/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Θέματα που απορρέουν από την πρόσφατη συμφωνία των δύο χωρών, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Γάλλο ομόλογό του στρατηγό Thierry Burkhard, στο Παρίσι.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γάλλος ομόλογός του, στρατηγός Thierry Burkhard συναντήθηκαν στη Γαλλική Ακαδημία Πολέμου με την ευκαιρία της επίσημης διήμερης επίσκεψης του πρώτου στο Παρίσι.

Οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν στην εξειδίκευση του πλαισίου συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας

και Γαλλίας.

Η κίνηση υψηλού συμβολισμού του Γάλλου Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά την επιστροφή του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Παρίσι και κατ’ εντολή του Γάλλου ομολόγου του, στρατηγού Thierry Burkhard, το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ συνοδεύθηκε τιμητικά από μαχητικό αεροσκάφος Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, όπου συνοδευόμενος από τον Thierry Burkhard, ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες του Στρατηγικού κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της Γαλλίας.

Έπειτα ακολούθησε και λεπτομερής ενημέρωσή του επί του συνόλου των τομέων δυνητικής αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ είχαν νέα συνάντηση στην οποία προέβησαν σε σύντομη σύνοψη επί του συνόλου των θεμάτων που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν.

Ο Γάλλος στρατηγός Thierry Burkhard απένειμε στον Έλληνα ομόλογό του το Μετάλλιο του Διοικητή της Λεγεώνας της Τιμής, την ύψιστη τιμητική διάκριση της γαλλικής Δημοκρατίας σε ξένους υπηκόους σε ειδική τελετή στην οποία παρέστη η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Αγλαΐα Μπαλτά.

To άρθρο Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία: Η κίνηση υψηλού συμβολισμού των Γάλλων στον Α/ΓΕΕΘΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, Γάλλων, ΑΓΕΕΘΑ,ellinogalliki amyntiki symfonia, gallon, ageetha