Ελληνική Χαλυβουργία: Το παλιό εργοστάσιο μεταμορφώνεται σε σύγχρονο logistic – Επένδυση 244 εκατ. ευρώ

17:15 19/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Πράσινο φως στο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Streem Development για τη δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διακομετακομιστικού εμπορίου στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, έδωσε η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το επενδυτικό σχέδιο «Hull Logistics Park», που θα υλοποιηθεί στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, αποτελεί επένδυση που ξεπερνά τα 244

εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 κατά τη φάση λειτουργίας.

Πολλαπλά οφέλη

Η στρατηγική επένδυση στον Ασπρόπυργο αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα των logistics και του ευρύτερου κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, «η ολοκλήρωση αυτού του project διέσωσε τη Χαλυβουργία Ελλάδος με πάνω από 400 εργαζομένους, καθώς τμήμα του εν λόγω σχεδίου ήταν η ανάληψη των παλαιών χρεών της Χαλυβουργίας και το πέρασμά της σε νέα εποχή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την νέα επένδυση.

Στα πολλαπλά οφέλη περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι «αποτελεί την πρώτη trinodal επένδυση δηλαδή την πρώτη επένδυση που αξιοποιεί τις δυνατότητες του προβλήτα, του τρένου και του αυτοκινήτου, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και νέες επενδυτικές ευκαιρίες, με το σημαντικότερο όλων να αποτελεί η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχή του Ασπροπύργου» σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Οι προοπτικές

Ο managing director της H.I.G. Capital LLG, κ. Στέλιος Θεοδοσίου δήλωσε ότι: «Η στρατηγική θέση της Ελλάδος, βρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αδιαμφισβήτητη και έργα όπως αυτό βοηθούν στο να εδραιώσουν τη χώρα ως σύγχρονο κόμβο».

Αλλά και ο CEO της Streem Global και της Streem Development, κ. Κωνσταντίνος Μπήτρος δήλωσε: «Έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρίες του κλάδου των logistics προκειμένου να διαμορφώσουμε μια ενιαία πλατφόρμα παροχής ολιστικών υπηρεσιών, η έμφασή μας τώρα στρέφεται στη δημιουργία και αξιοποίηση υποδομών που θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε την ακτίνα δράσης καθώς και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το έργο στον Ασπρόπυργο, πέρα ότι αναβαθμίζει όλη την περιοχή, στοχεύουμε στο να αναδειχθεί ως ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών με υψηλή προστιθέμενη αξία για τη χώρα».

To άρθρο Ελληνική Χαλυβουργία: Το παλιό εργοστάσιο μεταμορφώνεται σε σύγχρονο logistic – Επένδυση 244 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα