Ελληνίδα από τη Χειμάρρα καταγγέλλει ότι αστυνομικοί την πίεσαν να παραδεχτεί χρηματισμό από τον Μπελέρη

17:48 14/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Περιπλέκεται η υπόθεση σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, καθώς μια ομογενής κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας πως δέχτηκε πιέσεις από την αστυνομία για να ισχυριστεί ότι χρηματίστηκε από τον Μπελέρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σύμφωνα με την Ελληνίδα τη ημέρα που συνελήφθη ο Μπελέρης, την άρπαξαν αστυνομικοί της Αλβανίας και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας. Εκεί,

της ζήτησαν να παραδεχθεί ότι χρηματίστηκε από τον Μπελέρη, για να τον ψηφίσει.

Η ίδια αρνήθηκε κάθε κατηγορία και έκανε λόγο για εκφοβισμό και τρομοκρατία.

Το himara.gr φιλοξενεί τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία είπε: «Χθες το βράδυ, στις 2:30, ήρθαν στην πόρτα μου πέντε αστυνομικοί της Κρατικής Αστυνομίας και μου είπαν να ανοίξω την πόρτα, την ώρα που κοιμόμουν, μαζί με τον γιο μου. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα για να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις.

Δεν μου εξήγησαν περί τίνος πρόκειται εκείνη τη στιγμή. Με κατέβασαν, με έβαλαν σε ένα βαν και με οδήγησαν στην Αυλώνα. Εκεί, με ανέκριναν μαζί με τον γιο μου, που είναι 18 ετών.

Ρωτούσα θυμωμένη γιατί με κρατούσαν και τότε μου είπαν πως το όνομά μου βρισκόταν στη λίστα και πως είχα πάρει χρήματα από τον Φρέντι Μπελέρη για να πουλήσω την ψήφο μου […].

Με ρώτησαν αν ο Φρέντι μου έδωσε χρήματα, ούτε ένα λεκ, τους απάντησα. Ούτε με ξέρει, ούτε με έχει πάρει τηλέφωνο κάποιος δικός του […].

Στη συνέχεια, με άφησαν στην πόρτα του τμήματος, να γυρίσω στο σπίτι μου με το λεωφορείο…», σχολίασε και σημείωσε πως γύρισε με δανεικά. 

Οι άφαντες σφραγίδες και οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μικροπροβλήματα παρατηρούνται στην εκλογική διαδικασία. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα σημείωσε πως βρέθηκε το πρωί στις Δρυμάδες, όπου έλειπε μια σφραγίδα. Η εκλογική διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει και άρχισε στις 8 και μισή.

Έλληνας βουλευτής της Χειμάρρα είπε ότι απουσίαζε η παρουσία των αστυνομικών στα εκλογικά κέντρα, αλλά και ότι υπάρχουν πάρα πολλά συγγενικά πρόσωπα από τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο, που πιέζουν και εκφοβίζουν, όπως είπε ο ίδιος.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7.

To άρθρο Ελληνίδα από τη Χειμάρρα καταγγέλλει ότι αστυνομικοί την πίεσαν να παραδεχτεί χρηματισμό από τον Μπελέρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα