Ελλάδα Γερμανία: Επιδιώκουν επιχειρηματικές συνέργειες

11:34 19/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Χρηματοδοτήσεις έως 400 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε venture capitals και private equities δρομολογεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αυξάνει τους ρυθμούς ανάπτυξης βασιζόμενη σε ξένες επενδύσεις και ιδιαίτερα τις γερμανικές.

Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Ιωάννης Τσακίρης, σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στο πλαίσιο  Ελληνογερμανικό

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εν όψει του  προγραμματισμένου για τις 9 Μαρτίου, Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ “Vision & Investment Opportunities”, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.  Ο Ι. Τσακίρης, τόνισε, επίσης, ότι μοχλεύοντας άλλα 600 εκατ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια, θα διαμορφωθεί χρηματοδοτικό προϊόν αξίας 1 δισ. ευρώ.

Επιχειρηματικές συμφωνίες στην ενέργεια

Την πρόσκληση σε γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα μας έκανε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια και ως οικονομία θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε επενδυτικά με τη γερμανική αγορά». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Γερμανία ως χώρα ‘κλειδί’ για την Ελλάδα, καθότι δίνει το παράδειγμα για το πώς μια επένδυση υλοποιείται σωστά και γρήγορα.

Τέλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, υπογράμμισε ότι σήμερα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πολλές γερμανικές εταιρίες στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προέβλεψε ότι τα επόμενα χρόνια το επενδυτικό κύμα θα ενταθεί περαιτέρω.

To άρθρο Ελλάδα Γερμανία: Επιδιώκουν επιχειρηματικές συνέργειες δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα