Ελένη Μενεγάκη: Η θεία της παρασημοφορήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο

18:57 19/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Μια συγκινητική στιγμή για την οικογένειά της έζησε η Ελένη Μενεγάκη. Η θεία της παρουσιάστριας του MEGA, η Μαρία Μενεγάκη, βραβεύτηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η Ελένη Μενεγάκη

έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram, για την τελετή παρασημοφόρησης της θείας της, Μαρίας Μενεγάκη, σε ειδική τελετή στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

«Χτες βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο η αγαπημένη μου θεία, Μαρία Μενεγάκη δέχθηκε το παράσημο της Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού! Περηφάνια, χαρά και συγκίνηση είναι οι πρώτες λέξεις που μπορώ να εκφράσω για την χθεσινή βραδιά», έγραψε στην ανάρτησή της στο Instagram, η Ελένη Μενεγάκη.

Για το θέμα μίλησε και στην εκπομπή της:

«Αν μπορεί κανείς να αισθανθεί περήφανος για κάποιον δικό του που είναι πολύ μεγαλύτερος… Έχει μια διαδρομή που πάντα είχε την πρώτη θέση στη ζωή της, στη διαδρομή που αφορά τα γράμματα, τον πολιτισμό και την αγάπη της για τη Γαλλία. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση έχω γνωρίσει εκατοντάδες μαθητές που έχουν περάσει από τα χέρια της θείας μου και όλοι μου έχουν μιλήσει με πολύ όμορφα λόγια, έχω αισθανθεί εξαιρετικά περήφανη γιατί είναι αυτό που λες ‘είμαστε οικογένεια’, είναι αδερφή του πατέρα μου τον οποίο έχω χάσει από δυόμιση ετών.

»Μοιάζουμε και πάρα πολύ γι’ αυτό και στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, μου έλεγαν μήπως είναι μαμά σου η θεία σου, η κα Μενεγάκη στο πανεπιστήμιο που μας διδάσκει και είναι εξαιρετικά αυστηρή αλλά υπέροχη και ξεχωριστή και μας έχει μάθει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Η αγαπημένη παρουσιάστρια μίλησε και για την σχέση που έχει η Ελεονώρα Μελέτη με τη θεία της.

 

Κλείνοντας, η Ελένη Μενεγάκη είπε:

«Πήραμε όλοι μεγάλη ευχαρίστηση εχθές, όλοι όσοι είμαστε πια σε αυτήν την οικογένεια που κάποτε ήταν πολύ πιο μεγάλη αλλά τα χρόνια περνάνε και κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή, εξαιρετικά υπερήφανη για τη θεία μου και αισθάνθηκα πραγματικά πολύ μεγάλη συγκίνηση. (…) Θεία μου πολύ περήφανους μας έκανες όλους, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ».

To άρθρο Ελένη Μενεγάκη: Η θεία της παρασημοφορήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα