Έλεγχοι Lockdown: Κορονοπάρτι και «βροχή» προστίμων για παράνομους και υπεράριθμους πελάτες

16:07 5/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν την Πέμπτη συνολικά 81.312 ελέγχους και κατέγραψαν 1.789 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 587.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (69.605) και οι κυριότερες παραβάσεις είναι η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή

σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκαεπτά 17 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στο χώρο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300€ σε κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000€ σε παντοπωλείο για υπεράριθμους πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε  πρόστιμο ύψους 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα χρωματοπωλείο για μη τήρηση της λίστας των ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000€ σε γυμναστήριο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο αρτοποιείου για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους, στην Περιφέρεια Αττικής.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

To άρθρο Έλεγχοι Lockdown: Κορονοπάρτι και «βροχή» προστίμων για παράνομους και υπεράριθμους πελάτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλεγχοι Lockdown, Κορονοπάρτι,elegchoi Lockdown, koronoparti