«Έλαμψε» το Παραολυμπιακό Πανόραμα στην Πλατεία Συντάγματος - Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έπαιξε μπάλα με την ομάδα Ακρωτηριασμένων

12:33 9/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Με απόλυτη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Κυριακή (08.05.2022) η εκδήλωση “Παραολυμπιακό Πανόραμα” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για μια διοργάνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων,

την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί την Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά και να γνωρίσει καλύτερα τα Παραολυμπιακά αθλήματα (Μπότσια, Αντισφαίριση με αμαξίδιο, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, Ποδόσφαιρο ακρωτηριασμένων).

Άκρως εντυπωσιακή ήταν και η χορογραφία με αμαξίδιο που παρουσίασε η χορευτική ομάδα “Διαγίπολη”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε την πλατεία Συντάγματος και παρακολούθησε τις επιδείξεις, των Παραολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ είχε συνομιλία με αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Καπελλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαυρωτάς, η Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ κα Νίκη Αραμπαντζή, ο Αντιπρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος “έκλεψε” τις εντυπώσεις παίζοντας μπάλα με την ομάδα ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννα Καρυοφύλλη, η Ταμίας της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κα Ελένη Καλογεροπούλου, το μέλος της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Παναγιώτης Καδάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Γιάννης Κωστάκης και οι Παραολυμπιονίκες Μαρία Καλπακίδου, Αννα Ντέντα, Νικόλαος Πανανός, Κωνσταντίνος Καραούζας, Παναγιώτης Σουλάνης, Σταμάτης Κοτζιάς και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές από διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Γιώργος Καπελλάκης αφού χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είναι σημαντικό ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία να διαδοθεί από τη μία πλευρά της Ελλάδας στην άλλη. Στη σημερινή διοργάνωση είχαν την ευκαιρία οι πολίτες της Αθήνας να γνωρίσουν από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα, να αλληλεπιδράσουν και να θαυμάσουν σπουδαίους αθλητές με Αναπηρία και γνωστούς Παραολυμπιονίκες. Απώτερος σκοπός μέσω αυτών των δράσεων είναι να προσεγγίσουμε περισσότερα Άτομα με Αναπηρία και να τα μυήσουμε στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και συνέδραμαν σε αυτό το Πανόραμα Παραολυμπιακών αθλημάτων και ιδιατέρως την Περιφέρεια Αττικής , το Δήμο Αθηναίων, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών.”

To άρθρο «Έλαμψε» το Παραολυμπιακό Πανόραμα στην Πλατεία Συντάγματος - Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έπαιξε μπάλα με την ομάδα Ακρωτηριασμένων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλαμψε, Παραολυμπιακό Πανόραμα, Πλατεία Συντάγματος -, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Ακρωτηριασμένων,elampse, paraolybiako panorama, plateia syntagmatos -, giourkas seitaridis, akrotiriasmenon