Έκρηξη σε τάνκερ πετρελαίου στη Σιέρα Λεόνε – Στους 99 οι νεκροί

15:21 6/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη τάνκερ πετρελαίου σε προάστιο της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Reuters. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (5/11)μετά από σύγκρουση του βυτιοφόρου, με τις εικόνες από περιστατικό να κάνουν τον γύρο των social media

Η έκρηξη

σημειώθηκε στην οδό Bai Bureh στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, στο Φριτάουν. «Έχουμε τόσες απώλειες, καμένα πτώματα», δήλωσε από το σημείο της τραγωδίας η Μπρίμα Μπουρές Σεσέ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών.

Εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media είναι πραγματικά σοκαριστικές. Δείχνουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους, καταστήματα και σπίτια να καίγονται σε κοντινή απόσταση, ενώ πλήθος κόσμου τρέχει πανικόβλητος.

Δείτε φωτογραφίες:

«Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τρομακτικά» ανέφερε σε δήλωση της στο Facebook η δήμαρχος της πόλης, εκφράζοντας την θλίψη της για το περιστατικό.

Δείτε βίντεο:

Tanker explosion kills hundreds at a gas station on Friday night in Wellington a surbub in #Freetown according to Disaster Management Agency rescue efforts underway @AFP pic.twitter.com/YjDpafGGe1

— Mohamed Saidu Bah (@MohamedSaiduBah) November 6, 2021

Pictures from fire incident at Wellington. #SierraLeone pic.twitter.com/dXwwQuHyKI

— SIERRAEYESALONE (@sierraeyesalone) November 5, 2021

Η δήμαρχος του Φριτάουν Άκι-Σόγερ δήλωσε επίσης πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

Δείτε φωτογραφίες:

«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και σ’ αυτούς που ακρωτηριάστηκαν» ως αποτέλεσμα της έκρηξης, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τζούλιους Μαάντα Μπίο. «Η κυβέρνησή μου θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:

Update-
At least 100 people killed and many more injured in a fuel tanker #explosion in #SierraLeone's capital #Freetown, according to authorities in the #West #African country.#FuleTanker #Tanker #Fuel pic.twitter.com/yrP7poshWw

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) November 6, 2021

Με πληροφορίες από CNN, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Έκρηξη σε τάνκερ πετρελαίου στη Σιέρα Λεόνε – Στους 99 οι νεκροί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρηξη, Σιέρα Λεόνε –,ekrixi, siera leone –