Στέφανος Κασσελάκης: Ο «άγνωστος» που έκλεψε την παράσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας

02:28 18/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Σαν κομήτης έπεσε στην πολιτική ζωή της χώρας ο Στέφανος Κασσελάκης και μέσα σε 21 ημέρες προεκλογικού αγώνα, από «άγνωστος» στην πολιτική σκηνή της χώρας κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να αναδειχθεί νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν την Κυριακή (17.9.2023). 

Ο εξ Αμερικής υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να ταράξει τα νερά και να κάνει δυναμική εισβολή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Αναδείχθηκε πρώτος και με διαφορά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη και την επόμενη Κυριακή. 

Κατέθεσε την υποψηφιότητα του στις 28 Αυγούστου και κάθε μέρα που περνούμε αύξανε όλο και περισσότερο τη δυναμική του. Για πολλές μέρες το όνομα Στέφανος Κασσελάκης φιγουράρει στα πρώτα trend και όχι άδικα, καθώς από την πρώτη στιγμή κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να δώσει μια τελείως διαφορετική διάσταση στον όρο αριστερός πολιτικός. 

Με τα social media να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον προεκλογικό του αγώνα, με επαγγελματικά βίντεο, ομιλίες σε πρώτο πρόσωπο και με μια αμεσότητα που καιρό είχε να δει η πολιτική σκηνή στη χώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την μεγάλη έκπληξη. Για πολλούς βέβαια δεν ήταν, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ήρθε η ώρα το κόμμα να γυρίσει σελίδα με ένα άφθαρτο πρόσωπο. Κάποιοι λένε ότι αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (17.09.2023) δείχνει τον δρόμο.

Καθημερινά η δυναμική του αυξάνονταν και ήρθε η άνετη νίκη… Σχεδόν συνέχεια είχε «ανοιχτό διάλογο» στα social media με τους ακολούθους του γεγονός που φαίνεται ότι μέτρησε και πολύ μάλιστα στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει, αγκαλιάζει τον συνομιλητή του, αφουγκράζεται τα θέλω του και πιάνει τον παλμό του. Δεν δίστασε να αποκαλύψει από τη αρχής της υποψηφιότητάς του, ότι από το 2019 έχει δεσμό με τον Αμερικανό νοσηλευτή Τάιλερ Μάκμπεθ και μιλάει με άκρως τρυφερά λόγια για τον σύντροφό του.  Δεν θέλει να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του…

Κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο ακόμα και για αρνητικό τρόπο όταν δέχτηκε εσωκομματικά πυρά μετά την παρουσία του στην Μακρόνησο όταν με τις ευλογίες του πρώην υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη γύρισε στο νησί προεκλογικό σποτ.  

Το αουτσάιντερ που τάραξε τα εσωκομματικά νερά, αυτοπροτάθηκε ως εκείνος που μπορεί να τερματίσει τη «βασιλεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Εγώ μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη γιατί “παίζω μπάλα στο ίδιο γήπεδο” με αυτόν: Επιχειρηματικότητα και Αριστεία», υπογράμμισε, προβάλλοντας, παράλληλα, ένα μείγμα ατζέντας καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής και των συμφερόντων.

 

Ακόμα και αν βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να διατυμπανίζει ότι «ήρθε για να μείνει». 

Σε προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα μια γυναίκα του φωνάζει «να ξεδοντιάσεις το δικαστικό και το δημοσιογραφικό σύστημα». Και η αυθόρμητη απάντησή του ήταν «γουστάρω πολύ!» κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.  

Με ένθερμο υποστηρικτή τον Παύλο Πολάκη, δεν ήταν τυχαίο που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από τα Χανιά, και από δίπλα κάποια δυνατά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Τσίπρας, κ.λπ.)  βγήκε μπροστά και δεν δίστασε να πει ότι θα συγκρουστεί με τους πάντες.

Στις βουλευτικές εκλογές βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου σε μη εκλόγιμη θέση (9η), ως εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού.

Από τα τέλη Ιουλίου άρχισε κάνει πολιτικές παρεμβάσεις μέσω των social media και λίγες ημέρες μετά άρχισε να κυκλοφορεί το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, η οποία έγινε πραγματικότητα στις 28 Αυγούστου… 

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου το… κοντέρ του Στέφανου Κασσελάκη έγραψε 45,47% και αυτό που μένει πλέον είναι αν την επόμενη Κυριακή η τεράστια έκπληξη θα ολοκληρωθεί και θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Ο «άγνωστος» που έκλεψε την παράσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης,ekloges syriza – kasselakis