Εκλογές στη Ρωσία: Ο Πούτιν συγκεντρώνει υπογραφές για την επανεκλογή του και στην μερικώς ρωσοκρατούμενη Ουκρανία

18:40 16/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι βέβαια ότι θα επανεκλεγεί πρόεδρος στη Ρωσία στις εκλογές που θα γίνουν το 2024. Όμως αυτό δεν του αρκεί.

Ο Πούτιν θέλει να δείξει πως έχει καθυποτάξει εκείνες τις περιοχές της Ουκρανίας που «ενσωμάτωσε» στη Ρωσία μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, αν και μόνο

μερικά τις ελέγχει στρατιωτικά: το Ντονέτσκ, το Ντονμπάς, την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Ο ίδιος έχει ανακοινώσει πως οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στις τέσσερις αυτές περιοχές, αψηφώντας τις περισσότερες χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που χαρακτήρισαν την ενσωμάτωση παράνομη και πραξικοπηματική.

Καθώς ο Πούτιν χρειάζεται να συγκεντρώσει 300.000 υπογραφές έως τις 31 Ιανουαρίου για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του επειδή ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία κατεβαίνει υποψήφιος, αντί να τον ορίσει ένα πολιτικό κόμμα ως υποψήφιο, οι υποστηρικτές του στην ρωσοκρατούμενη πόλη Νονέτσκ στήθηκαν σήμερα σε ουρές για να τον στηρίξουν εγγράφως.

Δήλωσαν μάλιστα πως χαίρονται που μπήκαν τα ονόματά τους στο κατάλογο των υπογραφόντων. «Αυτό είναι το μέλλον μας, η ζωή μας, η ηρεμία μας. Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Νομίζω ότι θα μας βοηθήσει σε αυτό, όπως και ο πρόεδρος», δήλωσε μία γυναίκα, η Όλγα, στο Reuters.

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη του πολέμου και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τον τερματισμό του και καμία πλευρά δεν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο για πολλούς μήνες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι οποιαδήποτε μείωση των πιέσεων που ασκούνται στη Ρωσία θα μπορούσε να προσθέσει χρόνια πολέμου.

To άρθρο Εκλογές στη Ρωσία: Ο Πούτιν συγκεντρώνει υπογραφές για την επανεκλογή του και στην μερικώς ρωσοκρατούμενη Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, Ρωσία, Πούτιν, Ουκρανία,ekloges, rosia, poutin, oukrania