«Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη» - Νέο μήνυμα Κεραμέως με τον απολογισμό της τετραετίας

21:25 6/4/2023 - Πηγή: NewsIt

«Eνισχύσαμε τους εκπαιδευτικούς μας, ενισχύσαμε τον ρόλο τους στην καρδιά της εκπαίδευσης» τόνισε η Νίκη Κεραμέως σε μήνυμά της εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. «Η Παιδεία αλλάζει, στην πράξη», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο νέο της μήνυμα καθ’ οδόν για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου η Νίκη Κεραμέως συνοψίζει τα βήματα που έγιναν τα τελευταία

4 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στέκεται στους 25.000 νέους διορισμούς, στην ενδυνάμωση του ρόλου των εκπαιδευτικών, στην ατομική αξιολόγηση για πρώτη φορά από το1982, στις 150.000 επιμορφώσεις και στον διπλασιασμό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.

«Φίλες και φίλοι,

Στους εκπαιδευτικούς μας εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο, τα παιδιά μας.

Τα 4 τελευταία χρόνια επενδύσαμε στην επιμόρφωση και την εξέλιξή τους, καθώς και σε αλλαγές που αναβάθμισαν τον ρόλο και ενίσχυσαν το έργο τους. Μεταξύ άλλων:

* Προχωρήσαμε σε 25.000 νέους διορισμούς, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και δρομολογήσαμε άλλους 3.770 για τη νέα σχολική χρονιά.

* Ενδυναμώσαμε τον ρόλο των εκπαιδευτικών στη μαθησιακή διαδικασία, αυξάνοντας την αυτονομία τους.

* Προχωρήσαμε στην ατομική αξιολόγηση, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια.

* Πραγματοποιήσαμε 150.000 επιμορφώσεις.

* Διπλασιάσαμε τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, από 1.600 σε 3.200.

* Θεσπίσαμε περαιτέρω μηχανισμούς που υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς μας.

Στόχος μας: Το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται στην καρδιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος να έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και να μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας.

Η Παιδεία Αλλάζει.
#ΣτηνΠράξη
#MeTiNiki».

 

To άρθρο «Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη» - Νέο μήνυμα Κεραμέως με τον απολογισμό της τετραετίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023 – Κεραμέως, Η Παιδεία,ekloges 2023 – kerameos, i paideia