Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους μας», δηλώνει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

17:40 27/2/2022 - Πηγή: NewsIt

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους μας. Μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Αυτός ο πόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού. Δεν θα υποκύψουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μια νίκη» το γεγονός ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε αρχικά να διαπραγματευτεί αλλά άλλαξε τη στρατηγική της μετά από μια

σειρά αποτυχιών στην Ουκρανία. «Προσεγγίζουμε τις διαπραγματεύσεις με πολύ απλό τρόπο. Πάμε να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και τι πιστεύουμε εμείς για αυτά. Αν η Ρωσία, με εντολή Πούτιν, χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανίας, θα είναι καταστροφή για τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Η απόφαση Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών. Νομίζει ότι έτσι θα πιέσει, αλλά δεν θα υποκύψουμε», συμπλήρωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μιλώντας για τη Λευκορωσία, είπε ότι «πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του λαού της Ουκρανίας» και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τη Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο που νικήσαμε το προηγούμενο τέρας στην Ευρώπη πριν από 80 χρόνια».

To άρθρο Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους μας», δηλώνει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα