Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Ακροβάτης διασχίζει το Δούναβη σε τεντωμένο σχοινί και χωρίς δίχτυ ασφαλείας

19:51 16/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του Λάζλο Σίμετ (Laszlo Simet) να διασχίζει τον Δούναβη στη Βουδαπέστη, πάνω σε τεντωμένο σχοινί και χωρίς… δίχτυ ασφαλείας! Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα του 63χρονου ακροβάτη πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο (15.04.2023).

Ο Λάζλο Σίμετ (Laszlo Simet), σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, προετοιμαζόταν πολλές εβδομάδες για να μπορέσει να διασχίσει τον Δούναβη, πάνω σε ένα σχοινί – πάχους μόλις 22 χιλιοστών – και χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Η διαδρομή μήκους

300 μέτρων του 63χρονου ακροβάτη πραγματοποιήθηκε υπό την μουσική υπόκρουση της ορχήστρας του Δούναβη, η οποία έπαιζε κομμάτια των σπουδαιότερων μουσικών της ουγγρικής παράδοσης.

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα, σύμφωνα με το Euronews, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δέκατων Ολυμπιακών Αγώνων θεάτρου. Και ο ακροβάτης Λάζλο Σίμετ (Laszlo Simet) ήταν ιδιαίτερα τυχερός με τις καιρικές συνθήκες, καθώς δεν υπήρχαν έντονες ριπές ανέμου ή βροχή.

Δείτε φωτογραφίες με τον ακροβάτη στον Δούναβη

«Μία από τις ανησυχίες μου ήταν οι έντονες ριπές του ανέμου. Οι κάμερες που είχα πάνω στο κοντάρι βοήθησαν στην ισορροπία μου. Το ίδιο το κοντάρι ήταν ελαφρύ, αλλά με τις κάμερες βάρυνε αρκετά» δήλωσε ο 63χρονος ακροβάτης, μιλώντας στο euronews.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από euronews

Πηγή φωτογραφιών: Reuters 

To άρθρο Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Ακροβάτης διασχίζει το Δούναβη σε τεντωμένο σχοινί και χωρίς δίχτυ ασφαλείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα