Εικόνες αποκάλυψης από την φονική κακοκαιρία Daniel! Μάχη με τον χρόνο στη Θεσσαλία - Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Λάρισας

23:51 7/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Βιβλική είναι η καταστροφή που έχει προκαλέσει με το πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel, στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο και το Πήλιο. Εκατοντάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών θα ζήσουν ακόμα μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, εγκλωβισμένοι, χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, ενώ πολλοί από αυτούς παραμένουν σε στέγες και ταράτσες, καθώς ολόκληρα σπίτια έχουν βυθιστεί τα νερά.

Από την ημέρα που άρχισε η επέλαση της πρωτοφανούς

κακοκαιρίας Daniel, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά έξι συμπολίτες μας, ενώ άλλοι έξι αγνοούνται. Ο φόβος για περισσότερους αγνοούμενους είναι μεγάλος, καθώς δεν έχει προηγούμενο ο όγκος νερού που έχει πέσει στη Θεσσαλία. Ολόκληρα χωριά στην Καρδίτσα εξαφανίστηκαν. Αυτοκίνητα, σπίτια, περιουσίες χάθηκαν στα λασπόνερα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (07.09.2023), σήμανε συναγερμός στη Λάρισα, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του Πηνειού. Το 112 ήχησε δύο φορές στην περιοχή, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Φαρκαδόνα, ενώ εκκενώθηκε η Αλεξανδρινή Αγιάς. 

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην #Αλεξανδρινή #Αγιάς απομακρυνθείτε προς το #Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού #Πηνειού

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

Ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη με το χρόνο σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό θα συνεχίσουν σπίτι- σπίτι τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, έχουν μεταφερθεί 67 άτομα και συγκεκριμένα:

-25 άτομα από Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας

-27 και 1 μωρό από την Αγία Τριάδα στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εντοπίστηκαν οι μέχρι το απόγευμα αγνοούμενοι

-14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων.

Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και νερά.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/nyxta.mp4

Οι εικόνες που φτάνουν από τον θεσσαλικό κάμπο παραπέμπουν σε πόλεμο καθώς οι δραματικές διασώσεις πολιτών γίνονται με τη συνδρομή του στρατού με ελικόπτερα και πλωτά σκάφη από άνδρες ειδικών ομάδων.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, ακόμα και έγκυες βρέθηκαν μπροστά στη μανία του καιρού και διασώθηκαν με βάρκες ή ακόμα και από αέρος.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/diasosi-ilikiomenon1.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/diasosi-mitera-paidi.mp4

Προσωπικό και μηχανήματα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, στέλνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα στείλει το πρωί της Παρασκευής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έξι αντλητικά μηχανήματα και το αντίστοιχο προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της άντλησης υδάτων από περιοχές που πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες.

Στην Καρδίτσα, η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί, ενώ σε ορισμένα χωριά με δυσκολία διακρίνονται οι στέγες των κατοικιών, καθώς το νερό τα έχει σκεπάσει. Στο μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

Τραγική είναι και η κατάσταση στην Μαγνησία. Ο Βόλος παραμένει χωρίς νερό, ενώ η ηλεκτροδότησή αποκαταστάθηκε. Οι πολίτες σχημάτισαν ουρές για να προμηθευτούν πόσιμο νερό. Επίσης από το Πήλιο έγιναν δεκάδες απεγκλωβισμοί από τη θάλασσα, καθώς το οδικό δίκτυο στην περιοχή έχει καταστραφεί.

To άρθρο Εικόνες αποκάλυψης από την φονική κακοκαιρία Daniel! Μάχη με τον χρόνο στη Θεσσαλία - Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Λάρισας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα