Στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της - Οι πρώτες εικόνες

08:30 9/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η σημερινή δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες – αφορά στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της 9χρονης Τζωρτζίνας. 

Σημειώνεται πως το παιδί έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου

του 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε επίσης η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, μαζί με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια.

Αναβολή θα ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του, καθώς όπως είπε παράλληλα ξεκινούν πολλές και σημαντικές υποθέσεις του που δεν μπορούν να αναβληθούν.

Για την υπόθεση, σημείωσε πως το «νομικό οπλοστάσιο είναι πολύ ισχυρό. Έχουμε 20 μάρτυρες υπερασπίσεως, εκ των οποίων οι 10 είναι ιατροδικαστές και μάλιστα ιατροδικαστές εν ενεργεία». Σημείωσε πως το σύνολο των ιατροδικαστών είναι υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε τυχερός που επελέγη που για αυτή την υπόθεση, γιατί όπως είπε, ο απλός κόσμος πρέπει καταλάβει πως δεν μπορεί να καθίσταται κάποιος ένοχος γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να κάνουν πολιτική καριέρα και τους ενδιαφέρει μόνο το δικό τους συμφέρον. 

«Η ελληνική δικαιοσύνη απονέμεται μόνο στα δικαστήρια» τόνισε.

Σημειώνεται πως η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην ανακρίτρια την Τετάρτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Την Τετάρτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

To άρθρο Στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της - Οι πρώτες εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα