Δωρεάν σουβλάκια με συλλήψεις και ουρά 2.000 ατόμων στην Εύβοια - Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων

10:09 27/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι αντιδράσεις στην Εύβοια συνεχίζονται για την πρωτοβουλία του δήμου να μοιράσει στον κόσμο δωρεάν σουβλάκια. Δύο συλλήψεις μετά τον έλεγχο που έγινε…

Τα εστιατόρια στην Εύβοια άδεια και πολύ κοντά στα καταστήματά τους, μια ουρά 2.000 ατόμων που περίμενε να ψηθούν τα σουβλάκια που μοίραζε ο δήμος στη Χαλκίδα. Σουβλάκια που στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων τη νύχτα του Σαββάτου, προσφέρονταν στον κόσμο

δωρεάν. Κάποιοι από τους επιχερηματίες, έντονα ενοχλημένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και κατά τη διάρκεια του ελέγχου έγιναν δύο συλλήψεις. Όπως έλεγαν οι εστιάτορες της περιοχής, δεν είχαν πρόβλημα με την κίνηση του δήμου, αλλά αυτή όπως έλεγαν θα έπρεπε να γίνει κάτω από άλλες συνθήκες και κυρίως σε διαφορετική τοποθεσία.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Χαλκιδέων οργάνωσε το Σάββατο το βράδυ 25 Φεβρουαρίου μια εκδήλωση στην οποία προσφέρονταν δωρεάν σουβλάκια στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Στην πλατεία υπήρχαν πάνω από 2.000 άτομα, ενώ οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης μοίραζαν ακατάπαυστα σουβλάκια, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, κάτι που φυσικά ενόχλησε τους τοπικούς καταστηματάρχες εστίασης, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, μιας και τα μαγαζιά τους ήταν άδεια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν διέθεται υγειονομική άδεια αλλά ούτε και κατάληψης χώρου και άμεσα προχώρησαν στην σύλληψη της Προέδρου Ελένης Αϊδίνη και του Διευθυντή του οργανισμού Φώτη Γκούνη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Η σύλληψη σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών, ότι δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες για πλημμελή συντήρηση των προϊόντων που μοιράζονταν δωρεάν στον κόσμο που έσπευδε να προμηθευτεί σουβλάκια

Λίγο μετά τη 01.30 τη νύχτα αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα. Σύμφωνα με καταγγελίες, την ώρα της εκδήλωσης τα πράγματα ήταν ανεξέλεγκτα, καθώς ανήλικοι είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε αλκοόλ, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.

H συλληφθείσα κ. Αιδίνη, σε ανάρτησή της καταφέρθηκε κατά των επιχειρηματιών της εστίασης μιλώντας για ποταπά αισθήματα. Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών της εστίασης, Β. Ευθυμίου, ωστόσο απάντησε λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους εστιάτορες ενώ αιχμηρά ανέφερε: «Στη Λευκή Νύχτα γιατί δε δίνατε δωρεάν ρούχα και παπούτσια έξω από τα καταστήματα;»

Πηγή: eviathema.gr

To άρθρο Δωρεάν σουβλάκια με συλλήψεις και ουρά 2.000 ατόμων στην Εύβοια - Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα