Δολοφονία Άλκη: Θρίλερ με την έκδοση του 20χρονου Αλβανού στην Ελλάδα - Η... κίνηση τακτικής να παραδοθεί στην Κορυτσά

20:13 10/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε… θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η έκδοση του 20χρονου Αλβανού στην Ελλάδα, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Ο 20χρονος παραδόθηκε σήμερα (10.02.2022) στις αλβανικές αρχές στην Κορυτσά, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- η Αλβανία έχει δικαίωμα έκδοσης μόνο στις ΗΠΑ,

στην Αγγλία και στην Ιταλία. Έτσι, την υπόθεση έκδοσης του 20χρονου στην Ελλάδα θα εξεταστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Τιράνων.

Διαβάστε εδώ τις αποκλειστικές δηλώσεις του 20χρονου στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου

Είναι πιθανό, ο κατηγορούμενος να κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς για τις επόμενες 40 ημέρες και σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να στείλουν μεταφρασμένα στα αλβανικά όλα τα στοιχεία που συνδέουν τον 20χρονο με τη δολοφονία.

Ο 20χρονος Αλβανός φέρεται να επέβαινε στο πρώτο αυτοκίνητο, που ανήκει στον 23χρονο με τον οποίο είναι φίλοι, αλλά και συγκατηγορούμενοι σε άλλη επίθεση με μαχαίρι.

Κίνηση… τακτικής

Η κίνησή του να παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές φαίνεται να είναι μια κίνηση τακτικής, αφού η έκδοσή του και η παράδοσή του στην Ελλάδα θα είναι χρονοβόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, νομικός σύμβουλος της οικογένειας του 20χρονου, είναι ένας ανώτατος πρώην εισαγγελέας των Τιράνων, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η παράδοση του στην Αλβανία είναι μια καλά οργανωμένη κίνηση τακτικής.

Ο 20χρονος δε διώκεται στην Αλβανία, αφού δεν έχει τελέσει αξιόποινη πράξη στη γείτονα, με το αλβανικό δικαστικό σύστημα να αποφασίζει αν θα του απαγγείλει κατηγορίες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να τον αφήσουν ελεύθερο παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που υπάρχει.

Σε διαφορετικό κλίμα, ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι η παράδοσή του στις αλβανικές Αρχές ήταν σε συνεννόηση με τις ελληνικές.

«Η παράδοσή του έγινε στις αλβανικές Αρχές κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Έχουμε μια καθαρή βούληση του εντολέα μου να έρθει στην Ελλάδα και να τύχει μιας δίκαιης δίκης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σπυράτος, «είναι ο τελευταίος (σ.σ. ο 20χρονος) ο οποίος μπορεί να παρεμβεί στη διαδικασία. Είναι θέμα των αλβανικών Αρχών να ολοκληρώσουν τη διαδικασία».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

To άρθρο Δολοφονία Άλκη: Θρίλερ με την έκδοση του 20χρονου Αλβανού στην Ελλάδα - Η... κίνηση τακτικής να παραδοθεί στην Κορυτσά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Άλκη, Θρίλερ, 20χρονου Αλβανού, Ελλάδα - Η, Κορυτσά,dolofonia alki, thriler, 20chronou alvanou, ellada - i, korytsa