Στην ΓΑΔΘ ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη - Το παρασκήνιο της παράδοσής του

06:40 11/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κατέφθασε πριν από λίγο ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο νεαρός έφτασε υπό μυστικότητα απευθείας από τον μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, όπου παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, συνελήφθη και ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη.

Ο

20χρονος κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλαδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο 20χρονος αναμένεται να μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Το παρασκήνιο της παράδοσής του

Υπενθυμίζεται ότι είχε αφεθεί ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης και μετέβη αυτοβούλως στην Κρυσταλλοπηγή έχοντας ενημερώσει προηγουμένως μέσω του Έλληνα συνηγόρου του, Παρασκευά Σπυράτου τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο thesstoday.gr οι αλβανικές αρχές τον άφησαν από τη στιγμή που δεν κατηγορείται για κάτι από την αλβανική αστυνομία. Έτσι αργά το μεσημέρι ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος και το βράδυ μετέβη αυτοβούλως στην Κρυσταλλοπηγή έχοντας ενημερώσει προηγουμένως μέσω του Έλληνα συνηγόρου του τις ελληνικές αρχες.

Σημειώνεται πως ο νεαρός, μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, διέφυγε στην Αλβανία.

Την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν, σήμερα, άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο.

Χθες απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες, ανάμεσα τους κι ο προαναφερόμενος 21 ετών κατηγορούμενος, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν έξι άτομα για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

με εικόνες από: grtimes.gr.

To άρθρο Στην ΓΑΔΘ ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη - Το παρασκήνιο της παράδοσής του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Άλκη, Θεσσαλονίκη, Παραδόθηκε, 20χρονος Αλβανός,dolofonia alki, thessaloniki, paradothike, 20chronos alvanos