Διπλωματικές πηγές: Δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση από τις ΗΠΑ για ρωσικά κεφάλαια στην Ελλάδα

14:12 15/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει 100 πρεσβείες τους ανά τον κόσμο για την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει πολιτικές εξελίξεις. Μέχρι στιγμής, όμως, στην ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό που γνωρίζει η Αθήνα είναι πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει για την προσπάθεια της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει κόμματα και πολιτικούς, 100 πρεσβείες τους. Η ελληνική

κυβέρνηση, σημείωσαν, δεν έχει ενημερωθεί για την ώρα αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να πάρει στα χέρια της στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Στο θέμα, που έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα (15.09.2022).

«Αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής της πολιτικής κατάστασης από την Ρωσία με μια γενναία χρηματοδότηση. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή. Υπάρχει όσον αφορά στην χώρα μας δίωξη από την αμερικανική δικαιοσύνη Ρώσου ολιγάρχη ο οποίος με 10 εκατομμύρια ευρώ επιχείρησε να στήσει δίκτυο για να υποστηρίζει την ρωσική προπαγάνδα. Περιμένουμε», είπε, «με ενδιαφέρον την εξέλιξη και δεν ξέρω τι έχει κανείς στο μυαλό του και τι συνθήκες αστάθειας επιχειρεί να δημιουργήσει. Η χώρα μας είναι θωρακισμένη».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την Ελλάδα απάντησε ότι: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή. Αν είχαμε κάτι να πούμε θα το λέγαμε. Αλλά έχουμε το προηγούμενο. Την δίωξη προσώπων που χρηματοδοτήθηκαν για να είναι ο βραχίονας της ρωσικής προπαγάνδας στην χώρα μας. Αυτό δεν αμφισβητείται».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται παρέμβαση στις εκλογές είπε: «Θα κάνουμε εκλογές όπως κάναμε πάντοτε. Περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι είναι αυτά που δημοσιεύονται στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη που έχει ταχθεί με μεγάλη σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό. Δέχθηκε κριτική και για εμάς δεν υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις. Είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις».

To άρθρο Διπλωματικές πηγές: Δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση από τις ΗΠΑ για ρωσικά κεφάλαια στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα