Δημοσκόπηση Pulse: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε αμιγή καταστήματα εστίασης

21:11 7/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τάσσονται οι πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, το διάστημα 27 – 30 Ιουνίου 2021 σε δείγμα 1.306 ατόμων και το διάστημα 5-7 Ιουλίου σε δείγμα 1.305 ατόμων.      

Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19%

«σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». 

Γενικότερα, υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τάσσονται περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ανεξαρτήτως από το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό που έβλεπε με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Αναλυτικά, το 72% του δείγματος απάντησε ότι θα εμβολιαστεί έναντι 37% τον Νοέμβριο του 2020, 40% τον Δεκέμβριο του 2020, 49% τον Ιανουάριο του 2021, 56% τον Φεβρουάριο, 57% τον Μάρτιο, 65% τον Απρίλιο και 69% τον Ιούνιο. 

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το 60% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά σε αντίθεση με το 19% που δηλώνει ότι ανησυχεί από λίγο έως καθόλου. 

Αμιγή και μικτά καταστήματα εστίασης

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς κελιστούς χώρους ψυχαγωγίας, η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής θα προτιμήσει έναν κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς.

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ – Απαισιοδοξία για οικονομία και εγκληματικότητα

Αναλυτικά, στην ερώτηση «από το φθινόπωρο αν θέλετε να επισκφτείτε έναν εσωτερικό χώρο εστιατορίου ή καφέ, θα προτιμούσε έναν χώρο…», το 37% απάντησε «σίγουρα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 15% «μάλλον μόνο για εμβολιασμένους χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 19% «μάλλον μικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς», το 21% «σίγουρα μικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς» και το 8% είπε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».  

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

To άρθρο Δημοσκόπηση Pulse: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε αμιγή καταστήματα εστίασης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα