Δημοσκόπηση – μήνυμα: Ανοίξτε τελευταία μπαρ και γήπεδα

15:47 6/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Αν ήταν στο χέρι τους, οι πολίτες θα επέλεγαν να ανοίξουν τελευταία μπαρ και γήπεδα και πρώτα τα μικρά εμπορικά καταστήματα. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση, στην οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο ποσοστό διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση

της εταιρίας ProRata έγινε τις τελευταίες μέρες της καραντίνας, από 24 έως 29 Απριλίου.

Click4more Στον κορονοϊό αρέσουν τα πάρτι! Μαγιορκίνης: Εστία υπερμετάδοσης του ιού αυτά που είδαμε

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% τα γήπεδα, το 37% τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, το 34% οι εκκλησίες  και το 33% τα σινεμά και τα θέατρα.

Η δημοσκόπηση… πολιτικά

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της ProRata δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 16 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ25 3%, Χρυσή Αυγή 2%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 4% και αναποφάσιστοι είναι το 13% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκος Βελόπουλος, και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

To άρθρο Δημοσκόπηση – μήνυμα: Ανοίξτε τελευταία μπαρ και γήπεδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα